Spojte se s námi


eSport

LCK: Všichni to brali jako srandu a oni to opravdu dokázali! KT Rolster po výsledkové houpačce opět senzačně porazili Gen.G. T1 překvapivě padli s Nongshimem

Publikováno

dne

Páteční zápasy přinesly souboje KT Rolster s Gen.G a T1 vyzvali v odpoledním utkání Nongshiim Redforce. Oba zápasy byly pro Telecom týmy důležité pro vylepšení pozice v boji o playoff. Jenže oba duely přinesly spoustu zábavy a napětí.

  • KT Rolster zopakovali senzační výhru z jarního splitu a opět narušili neporazitelnost Gen.G
  • T1 překvapivě ztratili proti Nongshimu, který byl prakticky ze hry o playoff
  • Nečekaný skalp Gen.G zvýšil postupové akcie KT; T1 hrozí nepostup do playoff

O nečekaný a zároveň vtipný moment se postarali hráči KT Rolster. Po překvapivém skalpu Hanwhy Life vše vypadalo skvěle pro zajištění playoff. Pak ale přišla stejně překvapivá prohra proti poslednímu BRIONu (0-2) a krizi zažehla i následná prohra s konkurentem o playoff – Kwandong Freecs (0-2).

Fanoušci tyto výsledky komentovali tím, že KT prohrávají relativně snadné zápasy a určitě si šetří výkonnostní návrat na hegemona Gen.G. Vtip o vykonnostních perpetiích nabral obrátky a co čert nechtěl, ono se to opět stalo.

Podobně jako na jaře, KT po výsledkové krizi opět jako mávnutím kouzelného proutku přetlačili vítěze posledních čtyř splitů LCK. Tradiční klasika z kuchyně KT Rolster byla vytvořena z opravdu koncentrované a odvážné hry. Gen.G vedli díky jisté první hře v sérii 1:0 a dlouho nenasvědčovalo, že by favorit měl výraznější problémy.

KT ovšem díky zlepšené hře a odvážnějším akcím dokázali i díky chybě Canyona přitlačit na favorita a vynutit si rozhodující třetí hru. Ta přinesla překvapení na midu, kdy BDD pickl Smoldera. Aktivnější přístup umožnil KT hodně zatopit soupeři. Zlomový moment přišel ve čtyřicáté minutě, kdy se Kiin se svým Kennenem snažil překvapit pomocí wardy položené za zády KT. Ovšem tato léčka nevyšla a Gen.G tiše sledovali první prohru v tomto splitu.

KT Rolster se tak po výhře 2:1 hodně přiblížili playoff a vyvinuli značný tlak na své konkurenty. Paradoxně tento výsledek může mít cenu zlata a může týmu pomoct získat zpět svoji sílu.

Nongshim přidělali vrásky T1

Druhý duel měl být navenek podobně jednoznačný, i když T1 taky neprožívají nějaké pohodové výsledky. Přesto důležitý duel pro postup do playoff začali T1 odvážně a dokázali trestat chyby soupeře. Jenže Nongshim se nenechal zatlačit ke zdi a skvělými kombinacemi trestal občasnou nejistotu soupeře.

Nongshim tak cennou první hru přetavil nakonec i k čisté výhře 2:0. Outsider prokázal větší trpělivost a víc týmovým výkonem jednoduše přehráli T1. T1 po prohře 0:2 mají co řešit a je otázka, zda tato prohra nebude ve výsledku fatální pro postupové naděje. Hodně napoví sobotní série mezi FearX a Kwangdong Freecs. Každý následující zápas bude pro T1 zkouškou víry a jejich schopností.

Zdroje: LCK Global, Leaguepedia

Reklama

Oblíbené