Spojte se s námi


Chance Liga

Nejen Birmančevič s Oscarem! Galatasaray sonduje také situaci třetího hráče z Chance Ligy

Na povrch prosáklo, že turecký Galatasaray Istanbul se má zajímat hned o dvě hvězdy české ligy, kterými jsou Veljko Birmančevič ze Sparty a Oscar Dorley z konkurenční Slavie. V jeho hledáčku je však ještě jedno zajímavé jméno.

Publikováno

dne

Na povrch prosáklo, že turecký Galatasaray Istanbul se má zajímat hned o dvě hvězdy české ligy, kterými jsou Veljko Birmančevič ze Sparty a Oscar Dorley z konkurenční Slavie. V jeho hledáčku je však ještě jedno zajímavé jméno.

  • Galatasaray Istanbul hledá posily v české lize
  • Zájem má především o Birmančeviče a Oscara
  • Zaujal jej však také slávistický bek Diouf

Turecký gigant Galatasaray v minulé sezoně vypadl v rámci Evropské ligy se Spartou a hned se začalo šuškat, že by mohl získat sparťanského beka Angela Preciada. K přestupu ovšem nedošlo.

V zimě měl klub z Turecka údajně kroužit také kolem Igoha Ogbua, čtyřiadvacetiletého stopera, který odvádí cenné služby pro pražskou Slavii. I tyto zvěsti nicméně časem utichly.

Galatasaray ovšem českou ligu bedlivě sonduje a v posledních dnech se hovoří o tom, že by rád získal srbského křídelníka Birmančeviče (Sparta Praha) a liberijského záložníka Oscara (Slavia Praha).

Jak však informoval inFotbal, Galatasaray nestojí pouze o tyto dva. Ve svém hledáčku má mít ještě jednoho slávistického hráče, jímž je levý krajní bek El Hadji Malick Diouf.

Diouf má novou sezonu rozjetou parádně

Devatenáctiletý senegalský talent dorazil do Slavie teprve v zimě tohoto roku, svými výkony však zaujal a v Istanbulu o jeho kvalitách už moc dobře vědí a sledují jej.

Diouf na sebe naposledy upozornil výstavní trefou, kterou v lize zajistil Slavii výhru 1:0 v Liberci. Jeho branka obletěla internet a nejspíš i přispěla k tomu, že je o jeho služby zájem v cizině.

V letošním ročníku Chance Ligy má zatím Diouf bilanci dvou odehraných utkání, jednoho vstřeleného gólu a jedné asistence. Jestli bude v takových výkonech pokračovat, nejspíš v Edenu dlouho nezůstane.

V minulém ročníku zaznamenal Diouf v sešívaném dresu sedm ligových startů, ve kterých se uvedl jednou brankou a jednou přihrávkou. Tři zápasy odehrál i za slávistický B-tým.

Zdroj: inFotbal, Livesport, SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené