Spojte se s námi


Chance Liga

Nechtěný ostrostřelec hlásí návrat! Václav Jurečka hned při první příležitosti zařídil Slavii tři body. Rozhodl duel s Olomoucí

Přestože ho řada fanoušků posílá z klubu pryč a trenér Trpišovský mu na začátku ročníku nedůvěřoval, Václav Jurečka při první příležitosti vstřelil gól. Nechtěný útočník tak hlásí návrat, výrazně pomohl k výhře Slavie nad Olomoucí 2:0.

Publikováno

dne

Přestože ho řada fanoušků posílá z klubu pryč a trenér Trpišovský mu na začátku ročníku nedůvěřoval, Václav Jurečka při první příležitosti vstřelil gól. Nechtěný útočník tak hlásí návrat, výrazně pomohl k výhře Slavie nad Olomoucí 2:0.

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA +350Kč BONUS

S KÓDEM BIGPROMOCZ

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Slavia porazila ve 4. kole ligy Sigmu Olomouc 2:0
  • Vítěznou branku vstřelil z penalty Václav Jurečka
  • Jurečka hrál přitom v novém ročníku vůbec poprvé

Sešívaní nastoupili do zápasu podpořeni veledůležitou výhrou v prvním duelu třetího předkola Ligy mistrů. V Edenu dokázali porazit 3:1 belgický Royal Union SG, když se hned dvakrát trefil Tomáš Chorý. Byly to přitom první trefy po jeho letním přestupu z Plzně.

V základní sestavě proti Olomouci ale devětadvacetiletý střelec nefiguroval. Jindřich Trpišovský dopředu poslal trojici, která hrála celou přípravu, tedy Matěje Juráska, Daniela Filu a Václava Jurečku. Ten hrál v novém ročníku vůbec poprvé. Nechtěný hráč tak nahlásil svůj návrat.

A dvojnásobný nejlepší střelec české ligy potřeboval pouhých sedm minut, aby se zapsal mezi střelce. Sudí Petřík totiž viděl v pokutovém území ruku Navrátila a třicetiletý kanonýr penaltu bezpečně proměnil. Eden mohl slavit trefu zkušeného kanonýra.

Nechtěný Jurečka mohl dát i další branku

O chvíli později se mohl bývalý hráč Slovácka radovat znovu. Jeho parádní obstřel na zadní tyč ale olomoucký gólman Stoppen výborně zlikvidoval. V 19. minutě dvacetiletému brankáři pro změnu pomohla levá tyč, to když z trestného kopu povedeně mířil Zafeiris.

Stoppen byl jednoznačně nejlepším hráčem mladého výběru Tomáše Janotky. Ještě před poločasem totiž stihl zlikvidovat dalekonosný pokus Matěje Juráska. Hlavně díky olomouckému odchovanci tak byl poločasový výsledek pouze 1:0 pro Slavii.

Po hodině hry poslali sešívaní do hry čerstvou trojici Prebsl, Diouf a Chorý. Ale v akci byl opět Jurečka, jehož hlavička jen těsně neskončila v síti. Hanáci se ke konci duelu snažili kombinovat, ale do větší příležitosti se nedostali. Naopak na 2:0 po skvělé individuální akci zvýšil Diouf.

Slavia už závěr utkání uhrála, opět s nulou pro Kinského, a dokázala tak zareagovat na další výhru Sparty. Letenští totiž také v sobotu zvládli malé pražské derby na půdě Bohemians (2:1) a v čele ligy mají stále dvoubodový náskok.

Zdroj: SK Slavia Praha, O2 TV Sport

Reklama

Oblíbené