Spojte se s námi


Evropská liga

Šestnáctiletý Čech se dostal do společnosti Romela Lukakua! Naděje Viktorie Plzeň skórovala jako třetí nejmladší hráč Evropské ligy

Stále teprve šestnáctiletý Čech výraznou měrou přispěl k výhře Viktorie Plzeň ve třetím předkole Evropské ligy na půdě ukrajinského Kryvbasu. Díky své brance se tak stal třetím nejmladším hráčem, který v této soutěži skóroval. Lepší je třeba Romelu Lukaku.

Publikováno

dne

Stále teprve šestnáctiletý Čech výraznou měrou přispěl k výhře Viktorie Plzeň ve třetím předkole Evropské ligy na půdě ukrajinského Kryvbasu. Díky své brance se tak stal třetím nejmladším hráčem, který v této soutěži skóroval. Lepší je třeba Romelu Lukaku.

  • Plzeň vyhrála ve třetím předkole Evropské ligy s Kryvbasem 2:1
  • Jednu branku vstřelil šestnáctiletý Jiří Panoš
  • Stal se tak třetím nejmladším střelcem soutěže, lepší je třeba Lukaku

Tohle vypadá na velmi zajímavou kariéru. Mladičký Jiří Panoš nastoupil poprvé v soutěžním utkání v základní sestavě Viktorie Plzeň a svou brankou pomohl k výhře Západočechů 2:1 na Ukrajině. Zapsal se tak do historie Evropské ligy.

„Záložník Viktorie Plzeň Jiří Panoš se stal ve věku 16 let a 267 dní historicky třetím nejmladším střelcem v historii Evropské ligy. A to ať už počítáme kvalifikační zápasy, skupinovou fázi nebo play-off,“ napsala na svůj účet na platformě X sázková kancelář Betano.

Ještě dříve to stihli pouze dva hráči – Iker Muniain a bombarďák Romelu Lukaku. Jedenatřicetiletý reprezentant Belgie se trefil ještě jako hráč Anderlechtu Brusel. Stejně starý Bask pro změnu v dresu Athletic Bilbaa, kde hraje celou kariéru.

Šestnáctiletý Čech Panoš srovnal v 69. minutě

Panoš se dokázal prosadit ve 49. minutě, když využil pobídky od Červa a svoji silnější levačkou zavěsil. Srovnal tak na 1:1. O chvíli později ho střídal další plzeňský mladík Tom Slončík. Na konečných 2:1 skóre upravil v 69. minutě Daniel Vašulín.

„Je to nepopsatelné. Nejdřív jsem se bál, že mi gól neuznají, Hrany (Robin Hranáč) mi říkal, že tam byl možná nějaký faul. Takhle jsem to přesně chtěl trefit, jsem za to moc rád,“ cituje isport.cz slova nadějného středopolaře.

„Měl jsem to na své silnější noze, krásně se mi balon svezl. Hned jak jsem po zápase přišel do šatny, podíval jsem se na to. Hezký. Beru to jako životní gól, hlavně z toho důvodu, jaký to byl zápas a jak důležité to pro Plzeň bylo,“ dodal Panoš.

Českému fotbalu tak roste další velký hráč. První důležitý krůček do velkého fotbalu už Panoš udělal. Nyní bude hodně záležet na trenérovi Koubkovi, jak s dalším vývojem plzeňského odchovance naloží. Třeba bude mít jednou kariéru jako Lukaku.

Zdroj: FC Viktoria Plzeň, isport.cz, X

Reklama

Oblíbené