Spojte se s námi


Fotbal

Bude Kodaň po osmi letech bez evropských pohárů? Doma to urveme, věří fanoušci Baníku

Publikováno

dne

Ve středu večer se Baník Ostrava představil v kodaňském Parken Stadium v rámci třetího předkola Evropské konferenční ligy. Očekávala se dominance dánského celku, jenže Baník předvedl velmi bojovný výkon a před odvetou není nic rozhodnuto. Jak na utkání reagují příznivci slezského mužstva?

  • Baník přijel v roli velkého outsidera
  • Kodaň rozhodla o svém vítězství až v nastaveném čase
  • Baník se pokusí v domácí odvetě dohnat jednogólové manko

Baník se vrací do pohárové Evropy po dlouhých čtrnácti letech. Ve druhém předkole se svěřenci Pavla Hapala utkali s arménským celkem Urartu. Slezský celek vyhrál oba zápasy, celkový poměr byl 7:1.

Kodaň se znovu po roce utkává s českým soupeřem. Na začátku minulé sezony vyzvala v rámci třetího předkola Ligy mistrů pražskou Spartu a o svém postupu nakonec rozhodla až v penaltovém rozstřelu.

V posledních osmi letech si Kodaň vždy zahrála alespoň základní skupinu některé z evropských soutěží. Tuto skvělou statistiku by nyní mohl přerušit právě Baník.

Baník předvedl sympatický výkon

Svěřenci Pavla Hapala totiž předvedli v Dánsku velmi bojovný výkon, za který se nemusí stydět. Domácí sice drželi míč na svých kopačkách v 67 % času, gólové příležitosti však přicházely na druhé straně.

Prosadit se mohl Matěj Šín, Ewerton nebo v samotném závěru Jiří Klíma. Všichni jmenovaní ale ztroskotali na skvělém brankáři Nathanu Trottovi, jenž v létě přestoupil z anglického West Hamu.

Loňský osmifinalista Ligy mistrů nakonec udeřil až v nastaveném čase druhého dějství. Po skvělé kombinaci zakončoval do odkryté brány střídající Victor Froholdt, který se jako jediný zapsal mezi úspěšné střelce.

Výkon Baníku potěšil i jeho příznivce. „90 minut kvalitně odvedené práce, takhle se bojuje za Baník. Škoda obdržené branky, ale snad je doma potrestáte,“ zní jeden z nejpopulárnějších komentářů na sociální síti Instagram.

„Hráli jsme srdcem. Inkasovaný gól v nastaveném čase až nezasloužený. Máme ale hratelný výsledek a věřím, že to doma urveme,“ přidává se další z fanoušků. Odveta je na programu ve čtvrtek 15. srpna od 19:00 na stadionu ve Vítkovicích, kde Baník rozhodně nebude bez šance na úspěch.

Zdroj: FC Baník Ostrava – Instagram

Reklama

Oblíbené