Spojte se s námi


Bundesliga

Marco Reus přestupuje do jednoho z nejslavnějších týmů v MLS

Marco Reus až doposavaď strávil celou fotbalovou kariéru v Německu a stal se neodiskutovatelnou klubovou legendou Borussie Dortmund. Nyní ale na sklonku své kariéry míří do americké Major League Soccer.

Publikováno

dne

Marco Reus až doposavaď strávil celou fotbalovou kariéru v Německu a stal se neodiskutovatelnou klubovou legendou Borussie Dortmund. Nyní ale na sklonku své kariéry míří do americké Major League Soccer.

Marco Reus strávil neskutečných 12 let v Borussii Dortmund. V klubu zažil nejlepší momenty kariéry, ale nikdy se mu nepadařilo se svým milovaným klubem získat ligový titul.

Smůly si za celou dobu své kariéry vybral opravdu mnoho. Kvůli zranění, kterého trápily nemohl být součástí mistrovského týmu Německa, který získal v roce 2014 trofej pro mistry světa. Přitom v kvalifikaci na zmiňovaný šampionát patřil k hlavním oporám německé reprezentace.

V BVB byl velmi blízko k zisku ligové trofeje a v téhle sezoně taktéž k zisku trofeje Ligy mistrů. Ani jednu trofej se však Reusovi i přes ohromnou snahu nepodařilo nikdy získat.

Fanoušci BVB si určitě vzpomenou na poslední zápas ligové sezony v ročníku 2022/23, kdy k zisku titulu byla potřeba výhra v posledním ligovém kole, ale Dortmund v posledním zápase sezony pouze remizoval s Mohučí a pohár pro mistry ligy zamířil do Mnichova. I přes všechnu tuhle smůlu se Marco Reus nikdy nevzdal a snažil se i nadále být vzorem pro ostatní.

Nyní však Marco Reus vyhlíží první zahraniční angažmá v LA Galaxy!

O přestupu do USA se spekulovalo již před dvěma měsíci. Během letního EURA spekulace utichly, ale nyní se přesun Němce do klubu z Kalifornie zdá být na spadnutí.

V LA Galaxy si před Reusem zahrály i jiné hvězdy světového fotbalu. Vetšině fanouškům se určitě vybaví Švéd Zlatan Ibrahimovič, Robbie Keane, nebo legendární Angličan David Beckham.

Podle nejznámějšího fotbalového novináře Fabrizia Romana byla uzavřena finální dohoda a Marco Reus podepíše smlouvu s týmem LA Galaxy do prosince roku 2025. Ve smlouvě by se měla nacházet i opce na prodloužení kontraktu o další rok.

Marco Reus toho bezesporu v evropském fotbale dokázal víc než dost a patří mezi nejobliběnjší fotbalisty na světě. Nyní Němce čeká nejspíše poslední velké angažmá profesionální kariéry, na kterou budeme všichni jednou velmi rádi znovu vzpomínat.

Zdroj: Fabrizio Romano, X, Ruik

Reklama

Oblíbené