Spojte se s námi


Fotbal

Lukáš Provod před Royale Union: Mají obrovskou kvalitu, zejména v záloze. Snažím se, aby ke mně mohli mladší hráči vzhlížet

Jako zkušený reprezentant se snaží, aby k němu mohli mladší hráči vzhlížet. Lukáš Provod si je před utkáním Slavie s belgickým Royale Union SG vědom, že má soupeř v třetím předkole Ligy mistrů obrovskou kvalitu.

Publikováno

dne

Jako zkušený reprezentant se snaží, aby k němu mohli mladší hráči vzhlížet. Lukáš Provod si je před utkáním Slavie s belgickým Royale Union SG vědom, že má soupeř v třetím předkole Ligy mistrů obrovskou kvalitu.

  • Slavie vstoupí do předkola Ligy mistrů proti Royale Union SG
  • Lukáš Provod uznává kvalitu belgického soupeře
  • Český reprezentant se snaží jít příkladem mladším hráčům

Sotva se začal nový ročník klubových soutěží a už tady máme zápasy sezony. Takto se obvykle označují předkola evropských pohárů, kterých se musí české týmy většinou účastnit. Pro pražskou Slavii začne boj o vysněnou Ligu mistrů ve středu proti Royale Union SG.

Belgický celek je mírným favoritem, a také proto bude pro svěřence Jindřicha Trpišovského naprosto stěžejní, jak do dvojzápasu vstoupí v domácím prostředí. Před zaplněným Edenem je potřeba uhrát přijatelný výsledek. Je si toho vědom i Lukáš Provod.

„Obrovskou kvalitu mají zejména uprostřed hřiště, hrají v zajímavém rozestavení. Měli jsme o nich už několik video analýz, víme, co na ně může platit. Oproti lize nás čeká úplně jiné utkání, evropský styl nám ale sedí. Věřím, že budeme úspěšní,“ cituje Provoda web Slavie.

Lukáš Provod nemá rád přípravu

Sedmadvacetiletý středopolař nechyběl v dosavadním průběhu sezony vždy v základní sestavě. Překvapením to bylo především v úvodním duelu Chance Ligy (0:0 na Slovácku), kdy se čekal po reprezentačních povinnostech Provodův odpočinek.

„Osobně nemám tolik rád přípravu, přípravné duely. Přípravná fáze byla kratší, cítím díky tomu plno sil. Volno bylo dostatečné, proběhlo doběhání. Jednodušší, než které probíhá v klasické přípravě,“ dodal střelec branky s Portugalskem na Euru (prohra 2:1).

„Prošel jsem určitou fází, ve Slavii jsem dlouho, znám dobře náš styl fotbalu. I skrz to, jak se tým obměnil a já už také nejsem nejmladší, tak cítím, že by ostatní mladší hráči měli a potřebují k někomu vzhlížet. Snažím se, abych tímto hráčem byl já,“ dodal Lukáš Provod.

Odchovanec plzeňské Viktorie by neměl chybět proti belgickému soupeři v základní sestavě. Při disciplinárním trestu Tomáše Holeše kvůli vyloučení v posledním evropském duelu s AC Milán navíc zřejmě vyběhne s kapitánskou páskou na ruce.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené