Spojte se s námi


Bojové sporty

Oktagon znovu mezi nejlepšími na světě. Československá jednička usiluje o MMA Oscary, promotér Novotný tentokráte v nominaci chybí

Stejně jako loni se i letos dočkala organizace Oktagon MMA velkého úspěchu. Opět nechybí v nominaci na takzvané MMA Oscary a potvrzuje tak ustálení své pozice mezi světovými špičkami. Tento rok má ale méně nominací.

Publikováno

dne

Stejně jako loni se i letos dočkala organizace Oktagon MMA velkého úspěchu. Opět nechybí v nominaci na takzvané MMA Oscary a potvrzuje tak ustálení své pozice mezi světovými špičkami. Tento rok má ale méně nominací.

Když to loni bylo oznámeno, byla to velká bomba a potvrzení, že Ondřej Novotný a Pavol Neruda odvádějí vynikající práci. Aniž by to kdokoliv čekal, Oktagon se dostal mezi pět nejlepších MMA organizací na světě. Poprvé ve své historii.

Alespoň tedy podle serveru Fighters Only, který každoročně už dvě dekády uděluje World MMA Awards hned v několika kategoriích. Před rokem se Oktagon rval o první místo s UFC, KSW, PFL a Bellatorem.

Nominace se však nedočkala jen organizace. Novotný se ucházel o cenu pro nejlepšího promotéra, bojovník Louis Glisman se po parádním ukončení v Tipsport Gamechangeru mohl rvát o cenu za submisi roku.

Za svůj příběh si pak účast v kategorii Comeback roku připsal John Hathaway, jenž se vrátil po dlouhých letech boje se zraněním. Anglický bojovník už ale v organizaci nepůsobí. Byl součástí nedávné velké čistky.

Celkově tak Oktagon bojoval hned o čtyři ceny, bohužel neuspěl ani v jedné kategorii, byť největší šance se mu dávali u Glismannovy submise. To se mu letos nepodaří, přesto si evidentně ustálil svou pozici.

Bude letos Oktagon úspěšnější?

Mezi pěti nejlepšími organizacemi na světě nechybí Oktagon ani letos. A zaslouženě. Bohužel se nikdy nedozvíme výsledky, na jakém místě se přesně umístil či umístí. Oznamuje se pouze vítěz a tím se s největší pravděpodobností stane UFC.

Ostatně jak už prohlásil po první zkušenosti s oceněním Ondřej Novotný, UFC je naprosto odskočené. V podstatě se ani nepočítá s tím, že by měl vyhrát někdo jiný. V jakékoliv kategorii.

Letos je však složení pětice nejlepších organizací zase trochu jiné. Mimo Oktagon se o cenu uchází právě UFC, PFL, KSW a nově LFA.

Bohužel je to však jediná nominace, které se československá organizace letos dočkala. Novotný mezi promotéry chybí.

O tom, jak si Oktagon povede, můžete rozhodnout svými hlasy. O cenách totiž rozhodují fanoušci na stránce World MMA Awards.

Zdroj: World MMA Awards, Oktagon MMA

Reklama

Oblíbené