Spojte se s námi


Fotbal

Tomáš Chorý vykročil na cestu svého vykoupení. Dvěma góly zařídil triumf Slavie proti silným Belgičanům. Liga mistrů je zase o kousek blíže

Třetí předkolo Ligy mistrů zahájila pražská Slavia ve velkém stylu. Hned dvakrát se trefil Tomáš Chorý a jednou Oscar. Sešívaní tak triumfovali nad Royal Union 3:1 a do odvety si udělali solidní náskok. Vlastní branku si vsítil Bužek.

Publikováno

dne

Třetí předkolo Ligy mistrů zahájila pražská Slavia ve velkém stylu. Hned dvakrát se trefil Tomáš Chorý a jednou Oscar. Sešívaní tak triumfovali nad Royal Union 3:1 a do odvety si udělali solidní náskok. Vlastní branku si vsítil Bužek.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Slavia vstoupila do třetího předkola Ligy mistrů výhrou
  • Proti belgickému Royale Union se dvakrát trefil Tomáš Chorý
  • Vlastní gól si vstřelil Alexandr Bužek

Slavia vstoupila ve středu v podvečer do dalšího ročníku pohárové Evropy. Pro pražský tým se jedná už o devátou v řadě a v sázce nebylo nic menšího, než si potřetí v klubové historii zahrát vysněnou Ligu mistrů. A nakročeno je zatím dobře.

Do Edenu přijel belgický vicemistr Royale Union SG, který má ve svém středu řadu sice nepříliš známých, ale vysoce kvalitních fotbalistů. Však jsou hráči z belgického hlavního města také kurzovým favoritem celého dvojutkání.

Jak je jeho dobrým zvykem, Jindřich Trpišovský do pohárového utkání opět překvapil. Do stoperské trojice postavil vpravo Filipa Prebsla, kterého ve středu zálohy nahradil Christos Zafeiris. Na hrotu potom nastoupil Tomáš Chorý a byl opravdu vidět.

Nápor Belgičanů utnul Tomáš Chorý

Do utkání ale lépe vstoupili hosté. Už ve třetí minutě celý Eden ztichnul poté, co Puertas našel Eckert Ayensu, který nebezpečně pálil vedle. Po úvodním tlaku belgického týmu se ale do hry dostali i domácí a stálo to opravdu zato.

V 19. minutě krásně nacentroval Lukáš Provod a svou první branku v sešívaném dresu mohl slavit Tomáš Chorý. Devětadvacetiletý reprezentant se prosadil typicky hlavou. O chvíli později mohlo být pro Slavii ještě veseleji, ale Prebslův dalekonosný pokus v brance neskončil.

A pak přišla 41. minuta a rohový kop Zafeirise. Norský středopolař posadil míč přesně na hlavu Chorého a osmdesátimilionový transfer z Plzně se opět vyplatil. Odchovanec olomouckého fotbalu se zase prosadil díky důrazné hlavičce a vykročil na cestu svého vykoupení.

Chybu Morise potrestal Oscar

Jak první poločas skončil, tak druhý začal. Lucemburský brankář Anthony Moris předvedl šílenou hrubku v rozehrávce, kterou vystihl Oscar a zkušeně uklidil míč do brány – 3:0! Slavia kráčela za vynikajícím výsledkem.

V 66. minutě si svou soutěžní premiéru v červenobílých barvách připsal dvacetiletý Alexander Bužek, který nahradil Zafeirise. Nebude na ni ovšem vzpomínat v dobrém, protože si po šesti minutách pobytu na hřišti vstřelil smolný vlastní gól.

Pět minut před koncem základní hrací doby se za zbytečné oplácení nechal vyloučit Mohammed Fuseini, což sešívaným pomohlo k pohodovému konci utkání. K postupu do play-off Ligy mistrů má Slavia nakročeno po výhře 3:1 dobře.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené