Spojte se s námi


Fotbal

Stanciu: FCSB Spartu vyřadí. Fanoušci Sparty jsou jednoznačně horší než Slavie, té se nikdy nevyrovnají

Asi byste nenašli fotbalistu, kterého fanoušci Sparty nesnáší více, než je Nicolae Stanciu. Exletenský záložník si tentokrát opět přisadil, když se před zápasem českého mistra s rumunským FCSB opřel do fanoušků Sparty.

Publikováno

dne

Asi byste nenašli fotbalistu, kterého fanoušci Sparty nesnáší více, než je Nicolae Stanciu. Exletenský záložník si tentokrát opět přisadil, když se před zápasem českého mistra s rumunským FCSB opřel do fanoušků Sparty.

  • Stanciu v minulosti vyřadil Spartu v dresu FCSB třemi góly
  • FCSB podle Stancia vyřadí Spartu znovu
  • Stanciu se opřel do fanoušků Sparty

V roce 2016 bojovala Sparta s FCSB o Ligu mistrů, její naděje ale tehdy třemi góly sestřelil jistý Nicolae Stanciu. Sparta jej od té doby měla na radaru a o dva roky později jej za 5 milionů eur přivedla na Letnou.

Stanciu rychle zapadl, začal střílet góly a přidávat asistence, dokonce si po půlroce vysloužil i kapitánskou pásku. Slíbil fanouškům, že ze Sparty neodejde, dokud nevyhraje trofej. Jenže v zimě 2019 si vynutil přestup do Saúdské Arábie, odkud po půlroce zamířil k největšímu rivalovi do Slavie.

Tam jej fanoušci Sparty museli sledovat, jak vyhrává jedno derby za druhým, sešívaní dominují lize a Stanciu hraje Ligu mistrů či čtvrtfinále Evropské ligy. K rumunskému záložníkovi cítí fanoušci Sparty takovou nenávist, že při prvním derby zasypali stadion plyšáky krys.

Už v úterý se Sparta utká s FCSB ve třetím předkole Ligy mistrů znovu, o týden později bude bojovat o postup v Bukurešti. Stanciu už u toho sice nebude, ale fanouškům Sparty se stejně připomněl.

„FCSB má nejlepší hráče v Rumunsku, Spartu vyřadí. Současní hráči FCSB si musí být vědomi své hodnoty. Jsou mistři Rumunska, hrají za nejlepší tým v zemi, musí být sebevědomí. Navíc stejně jako v roce 2016 jsou považováni za outsidera. Věřím, že Spartu vyřadí,“ uvedl Stanciu v rozhovoru pro rumunský server Prosport.

Když přišel dotaz na atmosféru, kterou FCSB čeká na Letné, odpověděl Stanciu rezolutně: „Atmosféra, kterou fanoušci Steauy v Bukurešti vytvoří, jistě daleko, daleko předčí tu, kterou uvidíme na Letné! Ujišťuji vás, že fanoušci Sparty jsou z tohoto pohledu jednoznačně pod fanoušky Slavie,“ myslí si rumunský záložník.

„Sparta se nikdy nevyrovná Slavii. Je to na jiné úrovni, prožil jsem tam jedinečné chvíle a reprezentoval jsem nejlepší klub v Česku, Slavii Praha,“ dodal Stanciu.

Sparta odstartuje boj o vysněný postup do Ligy mistrů v úterý v Praze, definitivně se rozhodne o týden později v Bukurešti. Pokud postoupí, v play-off se utká s lepším z dvojice PAOK – Malmö.

Zdroj: Prosport

Reklama

Oblíbené