Spojte se s námi


Bojové sporty

Nechutné útoky nekončí. Alžírské boxerky, o níž se při LOH šíří lži, se zastal její otec a ukázal rodný dokument: Snaží se ji rozhodit, je to žena, jste nepřátelé boha

LOH ve Francii letos budí vášně a emoce. Konzervativním lidem nejsou úplně po chuti, a co teprve těm, kteří nemají problém věřit každé dezinformaci? Světem se šíří nechutné útoky na alžírskou boxerku Imane Khelif, které zpochybňují, že je žena. Šikanované bojovnice se zastal její otec. Jaké to pro něj i jeho dceru musí být, nad tím by se mohli šiřitelé hoaxu zamyslet.

Publikováno

dne

LOH ve Francii letos budí vášně a emoce. Konzervativním lidem nejsou úplně po chuti, a co teprve těm, kteří nemají problém věřit každé dezinformaci? Světem se šíří nechutné útoky na alžírskou boxerku Imane Khelif, které zpochybňují, že je žena. Šikanované bojovnice se zastal její otec. Jaké to pro něj i jeho dceru musí být, nad tím by se mohli šiřitelé hoaxu zamyslet.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Imane Khelif si na LOH v Paříži zabojuje o medaile
  • Nezabránily tomu ani nechutné útoky a dezinformace o jejím pohlaví
  • Nyní se jí zastal nejen její otec

Kontroverze na olympiádě? Nikoliv, jen lži

Alžírská boxerka Imane Khelif si letos zabojuje o medaile. Na LOH ve Francii dokráčela do semifinále a čeká ji tak bitva minimálně o bronz. Ukazuje tak velkou mentální odolnost, jelikož se stala obětí nechutných lží, útoků a dezinformací.

Zajímavé je, že na olympiádě v Tokiu nikomu nevadila. Tehdy vypadla ve čtvrtfinále. Letos stačilo pár slov její italské soupeřky, aby se stala trnem v očích konzervativně založených jedinců a dezinformačních plátků. Ostatně oněch dezinformací využívají ke čtenosti i různá média, aniž by si ověřila fakta.

Alžířanka se narodila jako žena, je to žena. Ostatně není vůbec první sportovkyní, která nemá na první pohled vyloženě ženské rysy. Začalo se o ní psát jako o trans osobě, přičemž ty jsou v Alžírsku, za které boxuje, nelegální. Tudíž samotný fakt, že by Alžírsko vyslalo do boje trans osobu, je holým nesmyslem.

Kdo chce psa bít, hůl si však vždycky najde. Khelif se zastala v našich luzích a hájích například hvězdná ranařka Monika Chochlíková. Ta se při snaze vyvrátit dezinformace setkala s nechutnými útoky a urážkami. Přitom se začíná pomalu, ale jistě ukazovat, že šířící se lži má na svědomí Rusko. Opět.

A že má Alžířanka ohromnou sílu, s níž se její italská soupeřka nesetkala? To by zřejmě její bilance vypadala jinak. Mít na kontě jen 5 knokautů ze 38 výher, k tomu 9 porážek… Kdoví jakou výhodu má proti svým soupeřům Alex Pereira či Jiří Procházka, kteří ukončují své soupeře vesměs v každém zápase.

Italka navíc prohrála kvůli své chybě, na ránu si vyloženě naběhla. Navíc už se stihla omluvit za svá slova i za to, co rozjela. Škody už však byly napáchány, a to značné.

Alžírské reprezentantky na LOH se zastal její otec

Imane Khelif musela i před čtvrtfinálovým duelem čelit nechutným příspěvkům své maďarské soupeřky, která na sociální sítě sdílela příspěvky s jasným poselstvím. Na druhou stranu, v proruském Maďarsku, které vede Viktor Orbán, který nemá daleko do diktátora, se není čemu divit.

Alžířanka prožívá šílené období. Snad nikdo si neumí představit, čím si prochází. Kvůli vzhledu čelí šikaně mnoho lidí na světě. Už jen ve svém okolí. A u ní to řeší celý svět. Je hrozivé jen pomyslet na to, jak se asi musí cítit.

Nelze se divit, že už veřejně musel vystoupit i její otec Omar, který mimochodem ukázal oficiální dokument, v němž se jasně píše, že je jeho dcera skutečně žena. „Je to oficiální dokument naší rodiny. Imane se narodila 2. května 1999 jako žena, je to tu napsáno, můžete si to přečíst,“ cituje jej agentura Reuters.

„Mít takovou dceru je pocta. Je šampionkou. Snažím se ji povzbuzovat. Doufám, že v Paříži získá medaili. Je to moje malá holčička, miluje sport od svých šesti let,“ prohlásil otec boxerky.

„Útoky proti ní jsou nemorální. Je to nefér. Alžírské ženy jsou známé pro svou kuráž, doufáme, že dojde pro medaili. Lidé, kteří o ní lžou a vedou proti ní kampaň, jsou nepřátelé boha,“ dodal.

Zastala se jí i její 17letá kolegyně Bouchra Rebihi, která vnímá Imane jako svůj idol: „Znám ji jako šampionku Alžírska, Afriky i jako arabskou šampionku. Cílem těchto řeší je ji rozhodit, aby neuspěla. Ona však je šampionkou a také jí zůstane.“

Zdroj: Sky Sports, Reuters, LOH 2024

Reklama

Oblíbené