Spojte se s námi


Chance Liga

Tomáš Janotka: Jsme nadšení, protože jsme v prvním domácím utkání zvítězili. Teplice jasně potvrdily, že to není jednoduchý soupeř

Teplice se v sobotu večer představily na Andrově stadionu, kde vyzvali olomouckou Sigmu. Ani ve třetím zápase nového ročníku Chance ligy však nebodovaly, velkou hrubkou se na tom podílel bývalý hráč Sparty Lukáš Mareček.

Publikováno

dne

Teplice se v sobotu večer představily na Andrově stadionu, kde vyzvali olomouckou Sigmu. Ani ve třetím zápase nového ročníku Chance ligy však nebodovaly, velkou hrubkou se na tom podílel bývalý hráč Sparty Lukáš Mareček.

  • Teplice ani ve třetím zápase nebodovaly
  • Sigma potvrdila úspěšný start do sezony
  • Jan Kliment se dostal do čela tabulky střelců

V úvodním zápase sezony 2024/25 nestačily Teplice smolně na Hradec Králové. V 90. minutě se sice gólově prosadil Filip Čihák, nicméně celé situaci přecházel špatně zahraný rohový kop. Gól proto nemohl být uznán a naopak o pět minut později se radovali domácí z trefy Karla Spáčila.

Ve druhém kole zavítala do Teplic pražská Sparta, úřadující šampion Chance ligy. Zápas byl velmi dlouho naprosto otevřený, jenže celek z hlavního města České republiky přidal v nastaveném čase druhého poločasu dva góly, což znamenalo výsledek 1:4.

Sigma Olomouc naopak prožívá vydařený start sezony. Po výhře v Českých Budějovicích bodovala také na půdě Slovanu Liberec, kde se zrodila remíza 1:1. Až ve třetím kole se tak celek z Hané představil v domácím prostředí.

A nezačal vůbec špatně, již v jedenácté minutě se totiž ujal vedení po trefě Jiřího Spáčila, jenž si našel rohový kop Filipa Zorvana. O tři minuty později už ale bylo znovu vyrovnáno, neboť druhý gól Teplic v aktuálním rovníku vstřelil Daniel Trubač.

Klíčový moment utkání přišel osm minut po změně stran. Lukáš Mareček se coby kapitán týmu a zároveň poslední hráč pustil do kličky, jenže ta mu nevyšla a jeho zaváhání využil zkušený útočník Jan Kliment. Pro třicetiletého fotbalistu se jednalo již o třetí gól v aktuálním ročníku.

Spokojený kouč Janotka

„Jsme nadšení, protože jsme v prvním domácím utkání zvítězili. Teplice jasně potvrdily, že to není jednoduchý soupeř. V předchozích zápasech proti Hradci i proti Spartě hrály velice dobře a ukázaly, že se není jednoduché do nich dostat. V určitých pasážích se jim dařilo nás přehrávat,“ prozradil po zápase pro klubový web kouč Tomáš Janotka.

Sigma se díky této výhře bodově dotáhla na Slavii a Viktorii Plzeň, Teplice naopak i nadále zůstávají bez bodu. V následujícím utkání se Slovanem Liberec jil navíc bude chybět ukrajinský stoper Yehor Tsykalo, který viděl na Andrově stadionu červenou kartu.

Zdroj: SK Sigma Olomouc

Reklama

Oblíbené