Spojte se s námi


Bojové sporty

Legenda UFC nasbírala smutný rekord. Tony Ferguson opět prohrál, vzdal se v prvním kole, pád nekončí. Co bude dál?

Legendární Tony Ferguson v sobotu znovu vstoupil do klece UFC, utkal se s dalším veteránem Michaelem Chiesou. Oba prohráli několik svých posledních bitev a proto šlo o hodně. Radovat se mohl jen jeden. El Cucuy se v prvním kole vzdal a překonal smutný rekord. Bude ještě bojovat?

Publikováno

dne

Legendární Tony Ferguson v sobotu znovu vstoupil do klece UFC, utkal se s dalším veteránem Michaelem Chiesou. Oba prohráli několik svých posledních bitev a proto šlo o hodně. Radovat se mohl jen jeden. El Cucuy se v prvním kole vzdal a překonal smutný rekord. Bude ještě bojovat?

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Tony Ferguson se po osmi měsících znovu postavil do klece UFC
  • Proti Michaelu Chiesovi chtěl překonat sérii porážek
  • Odklepal však v prvním kole, vytvořil nechtěný rekord

UFC se vrátilo do Spojených arabských emirátů a do Abú Dhabí přivezlo skvělou kartu. Do akce šly hvězdy jako MacKenzie Dern, Deiveson Figueiredo, Marlon Vera, Cory Sandhagen, Umar Nurmagomedov či Tony Ferguson.

Právě poslední jmenovaný patří mezi největší legendy organizace. Snad nikdo nezapomene na to, jak ničil obličeje svých soupeřů, kteří opouštěli klec značně zakrvácení. Nasbíral dokonce sérii fantastických 12 výher v řadě.

Navzdory tomu nikdy nebojoval o právoplatný titul. Pouze o prozatímní. V roce 2020 s Justinem Gaethjem. Ten jej ovšem zničil. Respektive Ferguson se zničit nenechal, nicméně dostával tak naloženo, že pro dobro jeho zdraví zápas rozhodčí ukončil.

El Cucuy tehdy ukázal svou nezlomnost, nicméně od onoho duelu to s ním šlo už jen z kopce dolů. Začaly se kupit porážky, i se soupeři, které by dříve bez větších obtíží porážel. Až do soboty jich měl na kontě 7 v řadě. Leckdo včetně šéfa UFC Dany White volal po tom, aby ukončil kariéru.

Legendární Američan však má boj v krvi a chtěl další zápas. Toho se dočkal. S Michaelem Chiesou bojoval o to, kdo přeruší sérii porážek.

Tony Ferguson vytvořil nelichotivý rekord

Michael Chiesa prohrál své tři poslední zápasy, nicméně Tony Ferguson měl mnohem horší sérii, navíc je o čtyři roky mladší, což mohla být jeho výhoda. Ostatně působil, že je rychlejší, čehož také využil. Už v první kole totiž dokázal El Cucuye dostat do potíží, nasadil mu rear-naked choke a veterán musel odklepat.

Ferguson prohrál už osmý zápas v řadě, což je v UFC novým platným rekordem, o který ale rozhodně nestojí. Čekalo se, že ukončí kariéru, to se ale úplně nestalo. Možná i kvůli emocím. Celá hala totiž skandovala jeho jméno, když už měl sundané rukavice. Na podlahu položil jen jednu se slovy, že tu druhou si nechává pro případ, že by znovu šel do akce. Nechce ale bojovat jinde než v UFC.

Je však možné, že organizace učiní krok, který už několikrát udělala. Pro dobro bojovníka jej možná propustí. To jsou ale prozatím pouhé spekulace, nicméně by to nebylo překvapení.

Jeden rekord však ještě může Tony pokořit. Opět negativní. Nejdelší sérii bez výhry v UFC totiž drží Sam Alvey, který nevyhrál devět duelů v řadě, jeden z nich byl ovšem remízový. Ferguson by tak musel prohrát, případně remízovat alespoň ve dvou bitvách.

Zdroj: UFC

Reklama

Oblíbené