Spojte se s námi


Chance Liga

Ohromná potupa. Zbrojovka Brno vyfasovala na domácí půdě debakl od Varnsdorfu. Potřebujeme posílit, ale hráči k nám nechtějí, říká trenér

Obrovská potupa, ostuda, kterou fanoušci nesou těžce. Zbrojovka Brno za sebou má první domácí utkání v sezoně a horší to snad ani být nemohlo. Tradiční moravský celek vyfasoval debakl od Varnsdorfu.

Publikováno

dne

Obrovská potupa, ostuda, kterou fanoušci nesou těžce. Zbrojovka Brno za sebou má první domácí utkání v sezoně a horší to snad ani být nemohlo. Tradiční moravský celek vyfasoval debakl od Varnsdorfu.

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA +350Kč BONUS

S KÓDEM BIGPROMOCZ

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Zbrojovka opět nevstoupila do sezony ideálně
  • Aby toho nebylo málo, utrpěla doma potupný debakl
  • Trenér volá po posilách, přivést je prý není snadné

Brno sice má postupové ambice, nicméně v minulé sezoně bojovalo o udržení ve druhé lize. Skončilo sice na deváté příčce, nicméně pouze se čtyřbodovým náskokem před sestupující Příbramí. A že by to letos vypadalo lépe, to se zatím říci nedá.

První tři kola odehrála Zbrojovka na hřištích soupeřů. V prvním kole porazila Jihlavu 2:0, což bylo na úvod velmi solidní, jenomže pak už to začalo jít z kopce. Následovala remíza 1:1 s Opavou, posléze Moravané padli 1:0 v Chrudimi.

Až ve čtvrtém kole se brněnský celek konečně představil na domácí půdě před vlastními fanoušky. Na stadion dle oficiálních údajů dorazilo okolo 2100 fanoušků, kteří se těšili na první domácí zápas oblíbeného klubu.

Příznivci už sice dlouho volají po změnách ve vedení a vlastnických strukturách, jenomže ne a ne se pořádně dočkat. A nyní si to přejí ještě více. Moravané totiž vyfasovali debakl od Varnsdorfu.

Zbrojovka zažila potupu na domácí půdě

Zbrojovka nevstoupila do utkání s Varnsdorfem vůbec dobře. Už po třech minutách inkasovala poprvé. Ve 21. minutě si vstřelila vlastenec, o minutu později dostala další branku. Ve 35. minutě už to bylo 4:0 a bylo víceméně vymalováno.

V 57. minutě dokázala po proměněné penaltě snížit na 4:1, to ale bylo ze strany Brna v zápase vše. O necelých deset minut později viděl přímou červenou kartu Luděk Pernica, v samém závěru i Jakub Šural. V nastaveném čase pak ještě dvakrát inkasovala a Severočeši si odvezli vítězství 6:1.

Varnsdorf byl celý zápas lepší, jen za první poločas nastřádal 15 střeleckých pokusů, v tom druhém „pouze“ 9, což je však více, než měli domácí za celý zápas (7 střel). Tradiční celek tak zažil obrovskou ostudu, která se jen těžce popisovala trenéru Jaroslavu Hynkovi.

„První poločas byl katastrofální, po vlastním gólu jsme se dostali na kolena a nedokázali se dostat do hry. Nechtěli se nám dělat věci, které máme dělat, a dostali jsme se tak na herní dno. Ve druhé půli jsme udělali změny, abychom byli aktivnější, což se nám povedlo. Měli jsme tam dobré situace, z nichž se dá vycházet, i když dva vyloučení hráči jsou komplikace. Nemá cenu se hrabat v negativních věcech, poučíme se z toho,“ cituje jej Deník.

„Víme, že potřebujeme posílit. Netýká se to je obrany. Všechny změny ve druhé lize ale neprovedete za měsíc. Do Zbrojovky se navíc hráčům nechce, ale pracujeme na tom,“ dodal trenér.

Zdroj: Deník, Chance národní liga

Reklama

Oblíbené