Spojte se s námi


Chance Liga

Talentovaný útočník Slavie je žádaným zbožím! Sešívaným se ale nelíbí nabízená částka, požadují alespoň dvojnásobek

Ve Slavii se ještě pořádně neohřál a už by mohl měnit angažmá. O talentovaného útočníka Daniela Filu je totiž podle informací serveru inFotbal zájem v americké MLS, konkrétně v celku Red Bull New York. Sešívaným se ale nabízená částka nelíbí, požadovali by alespoň dvojnásobek.

Publikováno

dne

Ve Slavii se ještě pořádně neohřál a už by mohl měnit angažmá. O talentovaného útočníka Daniela Filu je totiž podle informací serveru inFotbal zájem v americké MLS, konkrétně v celku Red Bull New York. Sešívaným se ale nabízená částka nelíbí, požadovali by alespoň dvojnásobek.

  • Daniel Fila má za sebou skvělou sezonu v Teplicích
  • Jednadvacetiletý útočník bojuje o místo v základní sestavě Slavie
  • Nabídka Red Bull New York nesplňuje požadavky Slavie

Do Slavie přestoupil Daniel Fila v zimě roku 2022 z Mladé Boleslavi. Sešívaní za něj tehdy zaplatili částku ve výši 1.2 milionů eur, což je v přepočtu na české koruny zhruba 30 milionů.

„Daniela Filu sledujeme dlouhodobě. Po přesunu z Brna do Boleslavi dokázal, že se dokáže prosadit i na úrovni nejvyšší soutěže. Má v sobě obrovský potenciál. Věříme, že se ho Danovi podaří ve Slavii naplnit,“ prohlásil pro klubový web sportovní ředitel Jiří Bílek.

Z přestupu byl nadšený taky samotný hráč. „Moje cíle ve Slavii jsou samozřejmě ty nejvyšší, stejně jako cíle Slavie. Jsem mladý hráč, takže chci být platný, pomoct týmu, jak to půjde, sbírat minuty a pomoct góly, což se od útočníka očekává,“ prozradil Fila.

Během jarní části sezony 2021/22 sbíral první starty v sešívaném dresu. Ročník 2022/23 ale strávil na hostování v Teplicích, což se s odstupem času ukázalo jako správná volba.

Mládežnický reprezentant České republiky totiž vstřelil deset ligových gólů, k nimž přidal i tři asistence. V tabulce střelců mu patřila jedenáctá pozice.

I díky skvělým výkonům v Teplicích začal ročník 2024/25 ve Vršovicích. V Uherském Hradišti sice ještě do zápasu nezasáhl, nicméně v souboji s Českými Budějovicemi se objevil v základní sestavě trenéra a dokonce vstřelil i gól.

V konkurenci Tomáše Chorého. Mojmíra Chytila či Václava Jurečky bude mít fotbalista, jenž v srpnu oslaví své 22. narozeniny, velmi náročné stát se nepostradatelným členem základní sestavy trenéra Jindřicha Trpišovského.

Nabídka z americké MLS

Podle informací serveru inFotbal přišla do Edenu nabídka na Daniela Filu od Red Bull New York, hrajícího americkou MLS. Zástupci klubu měli za útočníka s velkým potenciálem nabízet částku ve výši 3.5 milionu dolarů + bonusy, což se ale vedení Slavie nelíbilo.

Sešívaní údajně požadují dvojnásobek nabízené částky. Vypadá to tedy, že alespoň podzimní část sezony 2024/25 stráví Daniel Fila v týmu z hlavního města České republiky.

Zdroj: inFotbal, SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené