Spojte se s námi


Fotbal

Sparta mění zavedené pořádky českého fotbalu. Cizinci skvěle zapadli do kabiny, chválil spoluhráče David Pavelka

Po výhře a postupu přes Shamrock Rovers chválil David Pavelka své zahraniční spoluhráče a zmínil, že Sparta pomalu mění zavedené pořádky v českém fotbale. Podle něj cizinci skvěle zapadli do kabiny.

Publikováno

dne

Po výhře a postupu přes Shamrock Rovers chválil David Pavelka své zahraniční spoluhráče a zmínil, že Sparta pomalu mění zavedené pořádky v českém fotbale. Podle něj cizinci skvěle zapadli do kabiny.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Spartě se daří přivádět kvalitní hráče ze zahraničí
  • Své spoluhráče chválil David Pavelka
  • Sparta tak mění pořádky v českém fotbale

Někdy to je až únavné. Neustále se opakující klišé o specifičnosti české kabiny můžeme slyšet ve fotbalovém prostředí v podstatě neustále. Vlastně se jedná o takový kolorit tuzemského ligového dění. Úřadující mistr ovšem ukazuje, že to jde i jinak.

Sparta má na soupisce A-týmu aktuálně patnáct cizinců (včetně hráčů ze Slovenska), mužstvo k tomu vede Lars Friis. Dán má ve svém realizačním týmu navíc další lidi s cizím pasem. A jak se zdá, všechno funguje skvěle.

Letenští získali, ještě pod vedením jiného Dána Briana Priskeho, v posledních dvou letech tři ze čtyř dostupných českých trofejí. V aktuálním ročníku navíc vedou ligu a v úterý postoupili do třetího předkola Ligy mistrů.

Pavelka chválí letní posily, proti Shamrocku se trefili pouze cizinci

„Klišé české kabiny padlo,“ cituje sport.cz pozápasová slova Davida Pavelky. Třiatřicetiletý středopolař vedl Spartu jako kapitán v odvetném boji o Ligu mistrů proti irskému Shamrocku Rovers (4:2) a promluvil právě o přínosu zahraničních hráčů.

Základní sestava proti Irům, do které vyběhl Pavelka nezvykle na pozici stopera, čítala hned sedm zahraničních hráčů. A cizinci se navíc postarali o všechny branky. Postupně se prosadili Olatunji, Ross, Sörensen a Tuci.

„Musíme pochválit skauting a vedení. Přivést takové hráče je skvělé. Jsou to kvalitní posily, které si rychle zvykly na systém. Tak rychle, že to asi nikdo z nás nečekal. Navíc všichni skvěle zapadli i do kabiny,“ chválil Pavelka nové přírůstky Rosse, Garcíu a Krasniqiho.

Sparta tak úspěšně mění zavedené pořádky v českém fotbale a podle posledních přestupů to vypadá, že ze svého směru neuhne. Však v tomto transferovém období dorazili jen a pouze hráči ze zahraničí.

Zdroj: AC Sparta Praha, Sport.cz, X

Reklama

Oblíbené