Spojte se s námi


Chance Liga

David Pastrňák ukázal fanouškům Baníku pohár pro mistra světa. Hvězdný hokejista potom viděl výhru nad Jabloncem. Rozhodl Ewerton

Pohár pro mistra světa ukázal ve Vítkovicích fanouškům fotbalového Baníku hokejista David Pastrňák. Následně sledoval utkání s Jabloncem, ve kterém o třech bodech pro Ostravany rozhodl Ewerton.

Publikováno

dne

Pohár pro mistra světa ukázal ve Vítkovicích fanouškům fotbalového Baníku hokejista David Pastrňák. Následně sledoval utkání s Jabloncem, ve kterém o třech bodech pro Ostravany rozhodl Ewerton.

  • Zápas Baníku s Jabloncem navštívil David Pastrňák
  • Ukázal pohár pro mistra světa
  • Utkání rozhodl baníkovský Ewerton

První domácí utkání si fanouškům ostravského Baníku zpestřila hokejová návštěva. Na utkání s Jabloncem, které Slezané vyhráli 1:0, dorazil aktuální mistr světa David Pastrňák. Střelec rozhodující finálové branky proti Švýcarům (2:0) byl součástí zápasového programu.

„David Pastrňák dorazil s pohárem pro mistry světa i na zápas Baník vs. Jablonec, do VIP sektoru šel pozdravit Aloise Hadamczika. Nic zajímavějšího bohužel zatím utkání nenabídlo,“ komentoval dění na sociální síti X novinář Michal Kvasnica.

Jako důkaz potom přiložil i video, ve kterém elitní střelec kanadsko-americké NHL dostává baníkovský dres se svým číslem 88, které nosí jak v národním týmu, tak i v barvách amerického Bostonu Bruins.

Zápas s Jabloncem rozhodl Ewerton

Samotný zápas moc fotbalové krásy nepobral. V 53. minutě ho rozhodl brazilský driblér Ewerton. Sedmadvacetiletý křídelník využil chytré přihrávky Matěje Šína a poslal míč nechytatelně do levého horního roku branky.

Výsledek mohli o chvíli později navýšit Boula a Aririerisim, ale jablonecký gólman Hanuš jejich pokusy vždy zkušeně pohlídal. Nejlepšího hráče Severočechů ale nepodpořili kolegové v útoku, takže Jablonec prohrál.

Michal Kvasnica tak měl pravdu, návštěva hvězdného Pastrňáka byla opravdu tím nejlepším, co utkání nabídlo. Pro Baník se ovšem jedná o důležité tři body. Po demolici arménského Urartu (5:1) v předkole Konferenční ligy mohl být návrat do ligy ošidný.

Nyní se mohou svěřenci Pavla Hapala soustředit na dlouhou cestu na Kavkaz, kde musí potvrdit postup do třetího předkola. V něm je nejspíše čeká dánská Kodaň.

Zdroj: FC Baník Ostrava, X – Michal Kvasnica

Reklama

Oblíbené