Spojte se s námi


Chance Liga

Slovan Liberec v domácím prostředí vedl, nakonec si ale s olomouckou Sigmou body rozdělil po remíze 1:1

Domácí premiéra Radoslava Kováče na lavičce Slovanu Liberec vyšla pouze napůl. Severočeši remizovali se Sigmou Olomouc 1:1, přestože celý první poločas dominovali. Oba týmy tak mají čtyři body.

Publikováno

dne

Domácí premiéra Radoslava Kováče na lavičce Slovanu Liberec vyšla pouze napůl. Severočeši remizovali se Sigmou Olomouc 1:1, přestože celý první poločas dominovali. Oba týmy tak mají čtyři body.

V úvodu utkání létal do vápna Olomouce jeden balón za druhým, žádný z nich se však neujal. Kolem 15. minuty už začali domácí skutečně hrozit, Sigmu několikrát zachránil šťastný odraz nebo teč.

Ve 21. minutě zakončoval Denis Višínský, pálil však nepřesně. Čtyři minuty nato měl velkou možnost útočník Benjamin Nyarko, defenziva Sigmy ale jeho pokus srazila na roh. Liberec chtěl penaltu, o ruku se však nejednalo.

Tlak byl stále větší a vyvrcholil ve 37. minutě. Na centr si naskočil Nyarko a hlavou míč uklidil k levé tyči. Po třech minutách to mohlo být o dvě branky, zásah Ahmada Ghaliho po samostatném úniku však neplatil pro ofsajd.

V závěru první půle ještě příležitost nevyužil hostující Jan Kliment, do kabin se tak šlo za vedení Slovanu 1:0. I po výměně stran nastoupili domácí aktivně, z hranice vápna pálil vedle útočník Lubomir Tupta.

Postupem času se však hra vyrovnala, což se Olomouci vyplatilo v 61. minutě, kdy ve vápně zbytečně fauloval Michal Hlavatý. Míč si pak vzal Filip Zorvan a prudkou střelou k levé tyči vyrovnal na 1:1.

V 69. minutě mohlo být skóre z ničeho nic obrácené, Radim Breite však velkou šanci nedokázal proměnit. Slovan se na rozdíl od první půle do dobrých pozic nedostával, Sigma se postupně stáhla a bod brala.

V závěru už hosté hru hodně kouskovali, domácím nepomohla ani střídání. Až v nastavení měl tutovkou šanci Dominik Plechatý, napálil ale pouze pravou tyč. Oba týmy tak mají bod, celkově za dvě kola posbíraly čtyři.

Zdroj: O2 TV Sport

Reklama

Oblíbené