Spojte se s námi


Fotbal

Fanoušci Chelsea se bojí nové sezony. Blues po remíze s třetiligovým Wrexhamem vyfasovali debakl od Celticu, ten porazil i Manchester City

Chelsea už zahájila přípravu na novou sezonu a nachází se v USA na předsezonním turné. V rámci něj již absolvovala svůj druhý zápas, na výhru však stále čeká. Fanoušci Blues tak začínají mít z nového ročníku obavy.

Publikováno

dne

Chelsea už zahájila přípravu na novou sezonu a nachází se v USA na předsezonním turné. V rámci něj již absolvovala svůj druhý zápas, na výhru však stále čeká. Fanoušci Blues tak začínají mít z nového ročníku obavy.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Blues nevyhráli ani svůj druhý zápas v přípravě
  • Po remíze s Wrexhamem je vyškolil Celtic
  • Fanoušci se bojí nové sezony

Další nová éra na Stamford Bridge. Na nestabilitu a časté změny byli fanoušci Chelsea zvyklí už od Romana Abramoviče, nicméně pod ním alespoň patřil londýnský celek mezi nejlepší kluby v Anglii. Od doby, co klub prodal, se ale týmu vůbec nedaří, ať se děje cokoliv.

Drahé nákupy, změny trenérů, neustálé rotace hráčů. Nezabírá nic. Neuspěl ani Mauricio Pochettino. Nyní převzal štafetu Enzo Maresca, jenž dotáhl Leicester zpět do Premier League. Nemá ale dost zkušeností, navíc s tak velkým klubem, kde bude pod obrovským tlakem médií, fanoušků i vedení.

Zpočátku jej každopádně fanoušci vítali. Byli odhodlaní mu dát šanci, aby přesvědčil o svých kvalitách. Zatímco se však se svými hráči nachází ve Spojených státech amerických, příznivci Blues začínají ztrácet odhodlání mu dál věřit.

Po mistrovství Evropy sice ještě nemá k dispozici kompletní kádr, přesto se očekává, že si Chelsea povede i v přípravě poněkud jinak. Zatím to s londýnským celkem nevypadá příliš dobře.

Chelsea se v přípravě nedaří

Podle sázkových kanceláří je Chelsea čtvrtým největším favoritem na zisk titulu v Premier League. Inu, možná je na čase kurzy přehodnotit. Hned na úvod přípravy totiž nedokázala porazit ani Wrexham, tedy nováčka třetí ligy se slavnými majiteli. Zápas skončil remízou 2:2, i když Blues měli herní i statistickou převahu. Ostatně by byla ostuda, kdyby ne.

Své zaváhání mohl londýnský celek napravit v noci ze soboty na neděli. Tentokráte se utkal se skotským mistrem, kterým se stal Celtic. Nepovedlo se. Už po první půli celek z Glasgow vedl o dvě branky, ve druhém dějství přidal další dvě. Marescovi svěřenci snížili na 1:4 až v 89. minutě.

Do utkání přitom zasáhla jména jako Mykhaylo Mudryk, Raheem Sterling, Wesley Fofana, Christopher Nkunku, Melo Gusto, Reece James, zkrátka žádní „nazdárci“.

Nutno ale zmínit, že Celtic v přípravě zatím září. Ve svém předešlém utkání porazil Manchester City 4:3. Přesto se nelze divit, že fanoušci Chelsea mají obavy. Už teď se bojí ostudy a ročníku, kdy se jejich tým nedokáže kvalifikovat do Evropy, případně se nevejde ani do první půlky tabulky.

Pod příspěvkem s oznámením výsledku spekulují o tom, co je největší problém. Jestli je to Maresca, noví majitelé či je problém u hráčů. To však zodpoví čas. Objevují se však hlasy, že odchod Mauricia Pochettina byl chyba,

Zdroj: Chelsea FC, Celtic FC

Reklama

Oblíbené