Spojte se s námi


Bojové sporty

Dejte mu Jonese! Tom Aspinall znovu neztrácel čas a za minutu přejel dalšího soupeře. Takto ukončil Blaydese a obhájil prozatímní titul UFC

Fanoušci UFC už sice volali po tom, aby Tom Aspinall dostal zápas s Jonem Jonesem. Ostatně vyhrál prozatímní titul, tak proč by neměl bojovat o ten právoplatný? Místo toho ale v Manchesteru obhajoval ten prozatímní. A znovu to bylo extrémně rychlé.

Publikováno

dne

Fanoušci UFC už sice volali po tom, aby Tom Aspinall dostal zápas s Jonem Jonesem. Ostatně vyhrál prozatímní titul, tak proč by neměl bojovat o ten právoplatný? Místo toho ale v Manchesteru obhajoval ten prozatímní. A znovu to bylo extrémně rychlé.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • UFC za sebou má další číslovaný galavečer
  • Tom Aspinall opět úřadoval
  • Svého soupeře ukončil za minutu

UFC se o víkendu vrátilo do Evropy, znovu zavítalo do Anglie. Po delší době však hostil galavečer Manchester. Jednalo se o turnaj s číslem 304. Sliboval zajímavou podívanou, nicméně bylo otázkou, jak si fanoušci a bojovníci poradí s tím, že se bojuje v americkém čase.

Do akce šly hvězdy jako Molly McCann, která však prohrála, či Paddy Pimblett, který pro změnu dosud největší výzvu v organizaci zvládl na výbornou, když v prvním kole uspal Kinga Greena.

Jedním z hlavních taháků byl ovšem duel o prozatímní titul těžké váhy UFC. Poměrně nezvykle jej navíc někdo obhajoval, což nevídáme příliš často. Tím někým je však Tom Aspinall, obávaný ranař, který v kleci příliš mnoho času netráví.

Utkal se s jediným mužem, který jej v organizaci porazil. I když pouze díky tomu, že se anglický bojovník v zápase zranil. Tím mužem byl rovněž obávaný Curtis Blaydes.

Aspinall obhájil prozatímní titul UFC, chce Jonese

Tom Aspinall (14-3) nastupoval do zápasu s Curtisem Blaydesem (18-4) jako favorit. Ve svém posledním zápase získal prozatímní titul těžké váhy UFC, když zničil Sergeie Pavloviche. Už v ten moment všichni volali po tom, aby se utkal s králem Jonem Jonesem, zřejmě nejlepším bojovníkem historie.

Jones i organizace ale stále trvají na tom, že nejdřív musí proběhnout zápas se Stipe Miocicem, třebaže to pro fanoušky tolik atraktivní, alespoň dle reakcí, není. Místo právoplatného titulu se tedy Angličan nebál obhajoby toho prozatímního.

A právě s Blaydesem, kterému měl co vracet. A vrátil mu to se vším všudy. Ukončil jej nejenže v prvním kole, ale dokonce přesně za jednu minutu. Ze svých 15 výher jich získal hned 14 v prvním kole. Neuvěřitelná bilance.

Po zápase přišlo, co všichni čekali. Nejprve vyjádřil respekt Blaydesovi, následně měl dojemný vzkaz: „Jsem obyčejný člověk z obyčejné rodiny, jako všichni tady. Někdy i naprosto obyčejní lidé mohou dokázat speciální věci. Běžte si pro to.“

A vzkaz měl i pro Jonese. „Nic proti tobě nemám, ale myslím, že jsem lepší než ty, tak si to pojďme rozdat,“ nechal se slyšet Aspinall s tím, že mu prý po jeho výhře zmínil sám šéf UFC Dana White, že ten zápas chce vidět.

Zdroj: UFC, X

Reklama

Oblíbené