Spojte se s námi


Bojové sporty

VIDEO: Anglická hvězda zvládla první velkou zkoušku v UFC! Fenomén Paddy Pimblett uspal soupeře v prvním kole, Manchester slaví

Paddy Pimblett je často považovaný za přeceňovaného a v UFC protežovaného bojovníka. Nyní ale dostal skutečně velkou výzvu a v Manchesteru ji na galavečeru s číslem 304 zvládl na výbornou. Američana uspal v prvním kole.

Publikováno

dne

Paddy Pimblett je často považovaný za přeceňovaného a v UFC protežovaného bojovníka. Nyní ale dostal skutečně velkou výzvu a v Manchesteru ji na galavečeru s číslem 304 zvládl na výbornou. Američana uspal v prvním kole.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Paddy Pimblett dostal první skutečně velkou výzvu
  • Respektovaného soupeře vymazal v prvním kole
  • Posléze si řekl o ostříleného veterána

Sice v UFC dosud nepatřil ani mezi špičku své váhy, nicméně i přesto je jednou z největších hvězd anglické MMA scény. Je to živel, samorost. Budí emoce. Někteří jej milují, jiní mu příliš nemohou přijít na jméno. Přitom je to dobrák od kosti.

Leckomu ale vadí fakt, že to občas působí, jako by měl v organizaci jakousi protekci. Bývalý šampion Cage Warriors ovšem má své kvality a byl připraven to dokázat na galavečeru UFC 304, kde čelil dosud nejtěžší prověrce.

Paddy Pimblett, který ještě v UFC neprohrál a zapsal v organizaci již pět výher, čelil na galavečeru v Manchesteru, tedy blízko domovského Liverpoolu, patnáctce své divize Kingu Greenovi, kterého mnozí znají pod jménem Bobby Green, které si však změnil.

Paddy Pimblett ukázal, že je reálnou hrozbou

King Green je mnohem zkušenější než Paddy Pimblett. Ostatně má na kontě téměř 50 zápasů, tedy téměř dvojnásobně více než jeho anglický vyzyvatel. I proto byl vnímán Američan jako favorit. Ve svém posledním duelu sice Pimblett porazil Tonyho Fergusona, ten už má ale nejlepší roky v kariéře za sebou.

I proto není výhra nad Fergusonem tolik oceňována. Bylo tedy zajímavé sledovat, jak si povede proti ostřílenému a nebojácnému Greenovi. Obzvláště poté, co před zápasem přiznal psychické problémy, kvůli nimž chtěl odstoupit z bitvy.

Jenže tak neučinil a ještěže tak. Green působil sebevědomě, věřil si, jenomže Pimblett jej už v prvním kole dokázal suverénně porazit. Třebaže se obecně ví, že je Angličan skvělý na zemi, tak to znovu potvrdil.

Američana uspal v čase 3:22. Posléze se víceméně vysmál všem kritikům, kteří tvrdili, že se nikdy nedostane do žebříčku. Nyní si rozhodně řekl o místo v top 10 a k tomu chce ještě výš. Vyzval totiž desítku divize Renata Moicana. Ten je ve skvělé formě. Vyhrál totiž pět z posledních šesti bitev.

Zdroj: UFC, X

Reklama

Oblíbené