Spojte se s námi


Tenis

Olympijský turnaj mi nezapadá do diáře! Nadějný americký tenista do Paříže nedorazil

Publikováno

dne

Olympijský turnaj je vrcholem kariéry pro každého sportovce. Pro většinu tenistů tento pohled platí. Jednou z výjimek je americký hráč Ben Shelton. Proč jednadvacetiletý tenista do Paříže nepřicestoval?

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Většina nejlepších tenistů světa v Paříži hraje
  • Americký tenista Shelton dobrovolně absentuje
  • Jednadvacetiletý hráč má jiné priority

Je považován za jednu z největších nadějí amerického tenistu. Ben Shelton vyhrál už dva turnaje na okruhu ATP a na žebříčku ATP mu patří čtrnáctá pozice.

Olympijský turnaj přivítá většinu elitních tenistů. Pro mnohé z nich je úspěch na nich obrovským snem.

Připomeňme si v této souvislosti tři jména. O zlatou medaili pro Srbsko se v Paříži popere Novak Djokovič. Také Rafael Nadal zabojuje o zisk cenného kovu.

Jeho spojení s krajanem Alcarazem je jedním z největších lákadel tenisového turnaje v Paříži. V deblu se zde bude loučit s kariérou také Andy Murray.

Američan Shelton ale olympijské hry dobrovolně vynechá. Jaké má pro svou absenci bojů v Paříži důvody?

Olympijský turnaj bez Sheltona

Jednadvacetiletý Shelton má v této sezoně jasnou prioritu. Tou je domácí US Open, kde loni došel až do semifinále.

Poslední grandslam sezony začíná 26. srpna a předchází mu několik akcí na stejném povrchu. A právě na amerických betonech bude perspektivní Američan k vidění už v době konání olympiády.

Myslím si, že (olympiáda) obtížně zapadá do rozpisu tenisové sezóny,“ zdůvodňuje svou absenci v Paříži Shelton. Hráči jednoduše nevyhovuje cestovat kvůli jednomu turnaji do Evropy a ještě k tomu hrát na antuce.

Spolu s dalšími tenisty, kteří se v Paříži nemohou nebo nechtějí zúčastnit, bude hrát Američan od pondělí na turnaji ve Washingtonu. Spolu s ním se v americké metropoli představí například Rusové Rublev a Chačanov.

Závěrem

Tenisté jsou oproti jiným sportovcům v trochu specifické pozici. Olympiáda pro ně nemusí nutně být vrcholem sezóny nebo dokonce celé kariéry.

Bílý sport je také ve zvláštní pozici kvůli střídání povrchů. Většina hráčů má svou hru uzpůsobenou pro jeden typ kurtů a tento fakt také může hrát roli v rozhodování o účasti nebo neúčasti.

Nicméně, s přibývajícím věkem se priority mění. A přístup Djokoviče, Nadala nebo Murrayho vysokou prestiž bojů pod pěti kruhy jednoznačně potvrzují.

Zdroje: ATP, Sportico

Reklama

Oblíbené