Spojte se s námi


Bundesliga

Velká výhra pro české hráče! Pomohli porazit slavný Juventus. Na lavičkách se představili hvězdní trenéři

V posledním přípravném utkání se dva čeští fotbalisté radovali z překvapivé, ale o to sladší výhry nad slavným italským Juventusem Turín. Obě mužstva přitom vedli velmi slavní muži, kteří byli ještě nedávno hvězdami světového fotbalu.

Publikováno

dne

V posledním přípravném utkání se dva čeští fotbalisté radovali z překvapivé, ale o to sladší výhry nad slavným italským Juventusem Turín. Obě mužstva přitom vedli velmi slavní muži, kteří byli ještě nedávno hvězdami světového fotbalu.

EXKLUZIVNĚ CHANCE LIGA NA BETANO TV ZDARMA + BONUS 350Kč S KÓDEM BIGPROMOCZ

Dalších 3000 Kč za první vklad

Spustit přenos
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Norimberk porazil v přípravě Juventus 3:0
  • Za německý tým nastoupili Ondřej Karafiát a Michal Ševčík
  • Na lavičkách obou týmů stáli bývalí hvězdní hráči

Přestože česká nejvyšší soutěž odehraje o tomto víkendu už druhé soutěžní kolo, většina ostatních lig je stále ještě v přípravné fázi. Platí to také o italské Serii A a druhé německé Bundeslize. A právě střet těchto soutěží přinesl jedno velké překvapení.

Dvanáctý tým uplynulého ročníku druhé nejvyšší německé ligy Norimberk totiž vyzval k přátelskému duelu slavný Juventus a poradil si s ním jednoznačně 3:0. V české kotlině nás navíc může těšit fakt, že v barvách bavorského klubu k tomu přispěli dva čeští hráči.

Před sezonou do Norimberku dorazil na hostování Sparťan Michal Ševčík a na tvrdý přestup potom z Mladé Boleslavi také Ondřej Karafiát. Druhý jmenovaný do utkání vstoupil v 39. minutě, kdy už Němci vedli po zásahu Jandera 1:0.

Miroslav Klose a Thiago Motta na lavičce

Jedenadvacetiletý Ševčík potom přišel na trávník v 77. minutě a svým výkonem pomohl k dalším dvěma trefám. Těsně před koncem základní hrací doby se totiž trefili Forkel a Janisch. Juventus přitom nasadil řadu svých hvězd, třeba Vlahovič nedal penaltu.

„Zápas hodnotím pozitivně, pro Juve to byl ale první testovací zápas. Líbilo se mi, že můj tým dnes hrál odvážně a neztrácel hlavu ani v těžkých fázích. A z toho mám velkou radost. Věci, které chceme vidět, jsou stále lepší a lepší,“ řekl po zápase pro klubový web trenér Klose.

Duel byl zajímavý i na lavičkách obou týmů. Bývalý vynikající útočník a mistr světa s Německem (2014) Miroslav Klose totiž úspěšně čelil taktice Thiaga Motty, který má pro změnu stříbro z Mistrovství Evropy (2012) v dresu Itálie.

Německý mančaft vstoupí do ostré soutěže už příští sobotu, kdy vyrazí do Karlsruhe. Podle přípravy to vypadá, že alespoň Karafiát by mohl být v úvodní sestavě. Juventus má ještě na soutěžní utkání čas. Serii A zahájí až 17. srpna na půdě Janova.

Zdroj: 1.FC Norimberk

Reklama

Oblíbené