Spojte se s námi


Fotbal

Urartu? Není to věhlasný klub, ale o to víc může být záludnější. Chaluš promluvil i o možném duelu s Kodaní

Ostravský Baník se po čtrnácti letech vrací do pohárové Evropy. Svou pouť napříč Konferenční ligou odstartuje ve čtvrtek, a to domácím utkáním proti arménskému týmu FC Urartu. Co před prvním zápasem předkola řekl Matěj Chaluš?

Publikováno

dne

Ostravský Baník se po čtrnácti letech vrací do pohárové Evropy. Svou pouť napříč Konferenční ligou odstartuje ve čtvrtek, a to domácím utkáním proti arménskému týmu FC Urartu. Co před prvním zápasem předkola řekl Matěj Chaluš?

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Pro Baník je návrat do pohárové Evropy tak trochu symbolický. Při posledním působení v evropských pohárech Ostravané poměrně překvapivě padli už v předkole, když nestačili na Dněpr Mogilev.

Tehdy také začala velmi dlouhá doba temna, kdy klub v pozdějších letech bojoval nejen o záchranu v nejvyšší soutěži, ale také o svou existenci. Slezský celek ale zachránil Václav Brabec a poslední sezóny Baník usiluje o návrat na špici ligové tabulky.

A nejen tam. Jedním z cílů je znovu se etablovat jako jeden z nejlepších týmů ligy, plus pravidelně soutěžit právě na poli pohárové Evropy.

První příležitost po dlouhých letech má Baník ve čtvrtek večer, kdy na stadionu v Ostravě-Vítkovicích vyzve arménský celek FC Urartu.

„Ano, není to nějak věhlasný klub, ale o to to může být záludnější. Je to arménský celek, takže můžeme čekat technický tým, který dokáže hrát dobrý fotbal. Zároveň si myslím, že to může být soupeř, kterému nebude úplně vyhovovat, když k tomu, co umíme s míčem, přidáme tradiční bojovný styl. Běhání, souboje, to by jim úplně nemuselo vyhovovat,“ řekl Chaluš v rozhovoru pro web ostravského klubu.

Kodaň? Hodně zvučný soupeř, ví Chaluš

Problém by každopádně mohl nastat v další fázi soutěže. Baník při případném postupu pravděpodobně potká dánský velkoklub FC Kodaň.

„A to už je hodně zvučný soupeř, který docela nedávno dokázal vyřadit dokonce i Manchester United. Tím, že jsem byl ve Švédsku a Kodaň jsem měl vlastně přes most, tak vím, jak velký klub to je. A to pro nás prostě musí být před zápasem s Urartu motivace, a v tom je právě ten největší rozdíl.

Všichni bychom se k tomu zápasu chtěli probojovat, ale pokud nezvládneme už ten čtvrteční zápas, víme, že to pak budeme složitě dohánět,“ dodal Chaluš.

Zdroj: UEFA, FC Baník Ostrava

Reklama

Oblíbené