Spojte se s námi


Chance Liga

Fanoušci Sparty začínají být nervózní. Kde jsou posily? Liga mistrů je za dva týdny, nechápou

Pražskou Spartu čeká nesmírně náročná sezóna. Sice má za sebou dva roky s titulem, ale teď bude mít dvě šance na dlouhodobý cíl a sen. Postup do Ligy mistrů. Jenže kádr zatím pouze oslabil a fanoušci se ptají – kde jsou posily?

Publikováno

dne

Pražskou Spartu čeká nesmírně náročná sezóna. Sice má za sebou dva roky s titulem, ale teď bude mít dvě šance na dlouhodobý cíl a sen. Postup do Ligy mistrů. Jenže kádr zatím pouze oslabil a fanoušci se ptají – kde jsou posily?

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Sparta se za necelé dva týdny poprvé představí v Lize mistrů
  • Fanoušci jsou nervózní z nepřicházejících posil
  • Po prohře 2:5 s Brondby vypukla mezi fanoušky lehká panika

Nervozita stoupá. Už za 8 dní se pražská Sparta poprvé představí v lize, v páteční předehrávce vyzve Pardubice. Jen o pár dní poté odstartuje boj o vysněnou Ligu mistrů ve druhém předkole.

Soupeřem bude buď islandský Vikingur Reykjavík nebo irský Shamrock Rovers. Sparta by přes tyto soupeře měla postoupit bez větších problémů, jenže i tak mezi fanoušky trochu panuje panika. To ještě podpořila porážka v nedohraném přátelském utkání s Brondby 2:5, kdy letenští prohrávali o poločase už 0:4.

Sparta skutečně zatím pouze oslabila. Jako jediná posila přišel do kádru Ermal Krasniqi z Bukurešti, u něj se však minimálně ze začátku nepočítá s tím, že by byl rozhodujícím hráčem základní sestavy.

Jinak Sparta více oslabila. Odešli totiž hned dva strůjci letenského vzestupu. Jako první odešel kapitán Ladislav Krejčí, následně se rozloučil i trenér Brian Priske. Tyto dvě ztráty mohou být pro Spartu nesmírně citelné.

V posledním týdnu navíc odešli i Adam Karabec, Michal Ševčík a Patrik Vydra. Ohledně přestupů ale zatím vedení mlčí a fanoušci už začínají být trochu nervózní.

Kde jsou posily?

„Už se smí kritizovat, nebo budeme pořád psát, že máme věřit vedení? Potřebujeme hráče do rotace. Tohle bylo velký varování, takže snad se bude něco dít. Liga už téměř začíná,“ napsal fanoušek po prohře s Brondby.

„Říkal jsem to celou dobu. Už loňskou sezónu jsme pořád neměli kádr na boj o Ligu mistrů, potřebovali jsme posílit alespoň na třech postech a jediné, co jsme udělali v letní pauze, je, že jsme oslabili a to docela zásadně,“ nechápe jiný příznivec letenských.

„Za dva týdny je tu Liga mistrů a my ještě nemáme ani jednu posilu. Ideálně noví hráči měli přijít na začátek přípravy, aby se stačili sehrát. Takhle je budeme zase půlroku omlouvat, že s týmem neabsolvovali letní přípravu,“ říká další sparťan.

Spartě se ještě vrátí hodně reprezentantů, kteří dosud regenerovali po mistrovství Evropy či Copa América. I trenér Lars Friis ujistil, že posily přijdou, jelikož chce mít kvalitně zdvojené, někde ztrojené všechny posty. Fanoušci Sparty by však přivítali posily ideálně co nejdříve.

Zdroj: AC Sparta Praha, X

Reklama

Oblíbené