Spojte se s námi


Bojové sporty

Brichtův soupeř překypuje sebevědomím: Jsem lepší, má velké mezery a bývá až příliš odkrytý

Rakouský bojovník s čečenskými kořeny Arbi Mezhidov se chystá na svou první obhajobu titulu krále lehké váhy RFA. V něm ho prověří Leo Brichta, pro kterého to bude druhý titulový zápas v řadě. Naposledy nestačil na šampiona KSW Mirceu, když mu podlehl ve 4. kole na RNC.

Publikováno

dne

Rakouský bojovník s čečenskými kořeny Arbi Mezhidov se chystá na svou první obhajobu titulu krále lehké váhy RFA. V něm ho prověří Leo Brichta, pro kterého to bude druhý titulový zápas v řadě. Naposledy nestačil na šampiona KSW Mirceu, když mu podlehl ve 4. kole na RNC. Mezhidov vs. Brichta bude hlavní událostí RFA x IAF: Special Title Night 2 v Praze.

  • RFA má před sebou další turnaj
  • Jeho vrcholem bude bitva Mezhidov vs Brichta
  • Mezhidov promluvil o síle svého soupeře

Leo Brichta měl před zápasem s rumunským šampionem famózní sérii. Svého polského soupeře dokázal porazit, svého bývalého vyzyvatele o titul Szymanského dokonce ukončil TKO. Šampionovi však zápas nevyšel zejména na zemi.

„Brichta v posledním zápase ukázal své slabiny. Má mezery, byl odkrytý a má na čem pracovat. To ale neznamená, že udělá stejnou chybu. Musím tam přijít s vlastním plánem,“ řekl na adresu Brichty jeho nejbližší soupeř.

Mezhidov však zároveň přiznává, že z hlediska kvality půjde o jednoho z nejlepších soupeřů, s jakým se kdy utkal.

„Brichta je jedním z mých nejtěžších soupeřů, ale je třeba říct, že se ještě nikdy nepotkal s někým, jako jsem já. Mým cílem je obhájit titul nejprve proti Leo Brichtovi. Oba jsme na špičkové úrovni, ale já jsem lepší. Bude to bitva,“ řekl bývalý soupeř Lajoše Kleina.

Bude to i o srdci

Arbi Mezhidov se stal šampionem RFA poté, co v Bratislavě porazil na body domácího Martina Horínka. Navzdory všem předzápasovým předpokladům byl však v postoji mnohem slabší a v průběhu zápasu musel radikálně měnit strategii.

Perfektní zápas a kontrola na zemi mu zajistily bodový triumf, který zároveň potvrdil, že toho vydrží hodně. „Moje silné stránky jsou hlavně psychické. Zápas je hlavně o srdci. Druhou je můj pravý hák,“ řekl s úsměvem rakouský šampion.

Dá se očekávat, že v souboji s Brichtou bude ve stoje opět zaostávat a veškeré síly vrhne do boje na zemi. Jak bude titulový zápas naplánovaný na 5×5 minut pro šampiona RFA do 70 kg vypadat, se však dozvíme až 21. září v Praze.

Zdroj: RFA

Reklama

Oblíbené