Spojte se s námi


Fotbal

VIDEO: Turecko se proti Nizozemsku ujalo překvapivého vedení, znovu udeřilo po rohovém kopu

O poslední volné místo v semifinále se v sobotu večer utkalo Nizozemsko s Tureckem. V roli favorita do něj vstupovalo Nizozemsko, jenž se v dosavadním průběhu turnaje prezentovalo velmi atraktivním fotbalem. Do vedení se ale dostalo Turecko, které znovu udeřilo po rohovém kopu.

Publikováno

dne

O poslední volné místo v semifinále se v sobotu večer utkalo Nizozemsko s Tureckem. V roli favorita do něj vstupovalo Nizozemsko, to se v dosavadním průběhu turnaje prezentovalo velmi atraktivním fotbalem. Do vedení se ale dostalo Turecko, které znovu udeřilo po rohovém kopu.

Bonus 500 Kč ZDARMA během celého EURO 2024

Vsaď teď
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Nizozemsko v roli papírového favorita
  • Turecko se muselo obejít bez dvougólového střelce
  • Zlatá ruka trenéra Montelly

Nizozemsko se do čtvrtfinále probojovalo přes Rumunsko, které porazilo poměrem 3:0. O dva góly se postaral střídající Donyell Malen, kmenový hráč Borussie Dortmund.

Ve skvělé formě se ale na historicky sedmnáctém evropském šampionátu nachází také Cody Gakpo. Se třemi góly a jednou asistencí se totiž hráč Liverpoolu nachází v čele tabulky střelců.

Turecko se v osmifinále postaralo zřejmě o největší překvapení, když si poradilo se skvěle hrajícím výběrem Rakouska. Turci sice vyprodukovali pouze tři střely na bránu, hned dvě z nich ale byly gólové.

O oba se po rohových kopech postaral šestadvacetiletý stoper Merih Demiral, sváteční střelec. Za jeho oslavu, na níž ukazoval symbol neofašistických šedých vlků, mu ale UEFA udělila dvouzápasový trest, do utkání s Nizozemskem tak nemohl zasáhnout.

Do zápasu vstoupili aktivněji svěřenci trenéra Ronalda Koemana, jenž drželi více míč na svých kopačkách. Do vyložené šance se však nemohli přes organizovanou obranu Turků probojovat.

Postupně se ale do zápasu dostávalo i Turecko, které se snažilo hrozit především po standartních situacích. Po jednom z nich přišel také úvodní gól střetnutí, ve 35. minutě překonal obranu soupeře Samet Akaydin.

Pro třicetiletého obránce se jednalo o premiérový gól v reprezentačním dresu, v základní sestavě nahradil právě suspendovaného Demirala. Ukázalo se to tedy jako fantastický tah italského kouče Vincenza Montelly.

Turecko se tak přiblížilo postupu do semifinále, v němž by vyzvalo zatím nepřesvědčivou Anglii.

Zdroj: UEFA, EURO 2024, X

Reklama

Oblíbené