Spojte se s námi


Fotbal

Kouč Španělska Luis de la Fuente: Jsem hrdý na tuto partu! Jsme šťastní, ale euforie je hodně pod kontrolou

Španělsko nemohlo dostat ve čtvrtfinále náročnějšího soupeře, než bylo Německo. Zápas ale zvládlo, když rozhodl v závěru prodloužení Merino. Trenér Luis de la Fuente po zápase pochválil svůj tým a současně řekl, že oslavy postupu jsou pod kontrolou.

Publikováno

dne

Španělsko nemohlo dostat ve čtvrtfinále náročnějšího soupeře, než bylo Německo. Zápas ale zvládlo, když rozhodl v závěru prodloužení Merino. Trenér Luis de la Fuente po zápase pochválil svůj tým a současně řekl, že oslavy postupu jsou pod kontrolou.

Bonus 500 Kč ZDARMA během celého EURO 2024

Vsaď teď
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.
  • Španělsko postoupilo přes Německo po výhře 2:1 po prodloužení
  • V semifinále vyzve neméně kvalitní Francii
  • Trenér Luis de la Fuente na tiskové konferenci nešetřil chválou

Španělsko je díky svým výkonům ve skupině jasným favoritem na výhru mistrovství Evropy. Ve čtvrtfinále ale dostalo pořádnou výzvu v podobě pořadatelské země – Německa.

Němci taktéž nehráli špatně a dočkali jsme se předčasného finále. K vidění byl krásný fotbal a zářili brankáři na obou stranách. Vedení Španělům vystřelil v 51. minutě Dani Olmo a Němci museli dotahovat.

Nakonec dokázali vyrovnat v samotném závěru zápasu díky Florianu Wirtzovi a šlo se tedy do prodloužení. Už se zdálo, že uvidíme pokutové kopy, ale nakonec rozhodl krásnou hlavičkou Mikel Merino.

„Jsem hrdý na tuto partu, na tak oddanou skupinu hráčů, kteří jsou příkladem pro naši zemi, pro naši společnost a pro všechny sportovce, kteří chtějí být konkurenceschopní a chtějí se každý den zlepšovat a být každý den o něco lepší,“ řekl na tiskové konferenci trenér Španělska.

„Náš tým má srdce a já ho znám, má ambice a touží být každý den lepší. Nikdy se neunaví ve snaze zlepšovat se a já jsem hrdý, že jej mohu trénovat,“ dodal de la Fuente.

Španělsko může slavit postup do semifinále, kde se utká s neméně silnout Francií. Ta s Portugalskem opět nedokázala skórovat a nakonec rozhodly až pokutové kopy, kdy neproměnil jediný Joao Félix.

„Jsme šťastní, ale víme, že zítra je jiný den a zítra už je to jiný zápas. Takže ano, jsme šťastní, ale euforie je hodně pod kontrolou,“ dodal trenér Španělska, který už nyní nejspíše piluje taktiku na zápas.

Utkání je na programu v úterý 9. července. Další dva semifinalisty se dozvíme v sobotu večer. V prvním utkání bude Anglie bojovat se Švýcarskem a ve druhém Nizozemsko s Tureckem.

Zdroj: UEFA EURO 2024

Reklama

Oblíbené