Spojte se s námi


Chance Liga

Prodá Sparta svůj mladý klenot? Italský velkoklub nabízí za talentovaného stopera přes 250 milionů

Pražská Sparta se připravuje na novou sezonu, která zahájí pomyslnou novou éru. Tým již opustil kapitán Ladislav Krejčí či trenér Brian Priske. Zájem je i o další jména. Na Letnou měla dorazit zajímavá nabídka z Itálie.

Publikováno

dne

Pražská Sparta se připravuje na novou sezonu, která zahájí pomyslnou novou éru. Tým již opustil kapitán Ladislav Krejčí či trenér Brian Priske. Zájem je i o další jména. Na Letnou měla dorazit zajímavá nabídka z Itálie.

  • Sparta vstupuje do nové éry
  • Po odchodu Krejčího je zájem i o další hvězdy
  • Na Letnou dorazila zajímavá nabídka z Itálie

Dva zápasy, dvě výhry, dva skvělé výkony. Skoro to vypadá, jako kdyby nikdo neodešel. Přitom Sparta po minulé sezoně přišla nejen o trenéra Briana Priskeho, ale také letitého lídra a kapitána Ladislava Krejčího. Mimo to se kvůli účasti na Euru musela obejít bez Lukáše Haraslína, Jana Kuchty či Veljka Birmančeviče.

Právě o celé výše zmíněné útočné trio je také velký zájem. Fanoušci letenských tak mají velkou obavu, aby nešla Sparta do nové sezony spíše oslabena. Přeci jen klub stále čeká na větší přísun nových posil. Ohlásil jedinou.

Nejúspěšnější český fotbalový klub naopak ohlašuje zejména odchody. Na hostování do zahraničí odešlo například trio Michal Ševčík, Adam Karabec a Václav Sejk. Spekuluje se také o zájmu skotského Celticu o gólmana Petera Vindahla.

A aby toho nebylo málo, tak nyní měla na Letnou dorazit velmi zajímavá nabídka z Itálie. Alespoň s takovou informací přišel renomovaný novinář Matteo Moretto.

Prodá Sparta svůj klenot?

Po odchodu Ladislava Krejčího musí Sparta hledat nového lídra a nové složení obrany. V kom najde lídra, toť otázka. Místo v sestavě by však po Krejčím mohl překvapivě zabrat Jaroslav Zelený, což naznačil i trenér Lars Friis.

Nicméně letenská obrana by mohla přijít o další klíčovou postavu. Martin Vitík je totiž nově terčem zájmu italské Fiorentiny, tedy finalisty Evropské konferenční ligy v posledních dvou sezonách a jednoho z největších italských týmů.

Viola měla do Prahy poslat nabídku ve výši 10 milionů eur, tedy zhruba 252 milionů korun, k nimž přidala i nějaké bonusy. Český mistr nicméně stanovil cenovku na sumu okolo 20 milionů eur.

Fiorentina chce Vitíka jako náhradu za Nikolu Milenkoviče, nicméně Sparta nechce prodávat. Mimo to bude čelit celek z Florencie velké konkurenci. Jednadvacetiletý stoper byl totiž také v hledáčku Southamptonu, Leedsu, Feyenoordu, Olympique Marseille či Neapole.

Zdroj: Matteo Moretto

Reklama

Oblíbené