Spojte se s námi


Chance Liga

Kádr potřebujeme posílit, říká trenér Sparty. Uvedl, kdo by mohl Krejčího nahradit z vlastních zdrojů

Pražská Sparta má před sebou náročnou sezónu. Vítěz ligy půjde rovnou do Ligy mistrů, jenže letenští po druhém titulu v řadě přišli o trenéra Briana Priskeho i kapitána Ladislava Krejčího. Nový kouč Lars Friis tak přemítá, jak potřebuje Sparta posílit.

Publikováno

dne

Pražská Sparta má před sebou náročnou sezónu. Vítěz ligy půjde rovnou do Ligy mistrů, jenže letenští po druhém titulu v řadě přišli o trenéra Briana Priskeho i kapitána Ladislava Krejčího. Nový kouč Lars Friis tak přemítá, jak potřebuje Sparta posílit.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Od roku 2004 chybí Sparta v Lize mistrů. A teď má k tomu dvě velké příležitosti. Letos půjde sice už do druhého předkola, ale mistrovské části a jako nasazená, tudíž minimálně v prvních dvou předkolech bude velkým favoritem.

Příští rok navíc může zamířit do Ligy mistrů rovnou, stačí k tomu „jen“ vyhrát ligový titul. Jenže letenské čeká náročné léto. Už před startem přípravy přišli o trenéra a kapitána a to nemusí být vše.

Velký zájem ze zahraničí je o celé útočné trio Jan Kuchta, Lukáš Haraslín a Veljko Birmančevič. Mluvilo se také o možném přestupu brankáře Petera Vindahla, o kterého má zájem skotský Celtic.

Sparta se představí ve druhém předkole už za 17 dní a kromě Krasniqiho zatím žádné posily nedorazily, což fanoušky letenských trochu znervózňuje. Nový hlavní trenér však všechny ujistil, že kádr posílen bude.

Nové posily a náhrada za Krejčího

„Určitě potřebujeme posílit kádr o další hráče. V tuto chvíli není kompletní, protože chceme mít každou pozici pokrytou dvěma až třemi hráči. Momentálně nedokážu říct, o které pozice půjde, ale určitě se to týká i defenzivy,“ uvedl na tiskové konferenci po přátelském utkání s Trnavou Lars Friis.

Největší výzvou pro Friise bude to, jak se vypořádá se ztrátou Ladislava Krejčího. Sparťanský kapitán měl možná ještě větší vliv na tým mentálně a v kabině, než na hřišti, i tam ale dokázal týmu ohromně pomoci. Nový kouč naznačil, kdo by jej mohl nahradit alespoň herně.

„Řekl bych, že na pozici levého stopera zatím podává dobré výkony Jaroslav Zelený, který by mohl být jednou z variant na tento post. V tento moment je ale těžké přesně říct, co a jak bude. Když se na stejnou otázku zeptáte v září, určitě budu vědět víc,“ dodal Friis.

Zdroj: AC Sparta Praha

Reklama

Oblíbené