Spojte se s námi


Chance Liga

Kde potřebuje Slavia posílit? Zásadní je příchod hráčů na dvě pozice

Jedna posila s okamžitým využitím, jedna do budoucna a na cestě je prý Peter Olayinka. Tak znějí dosavadní přestupy pražské Slavie. Přestože je kádr na první pohled až moc široký, určité mezery stále má. To jasně dokazuje i tříleté čekání na ligový titul.

Publikováno

dne

Jedna posila s okamžitým využitím, jedna do budoucna a na cestě je prý Peter Olayinka. Tak znějí dosavadní přestupy pražské Slavie. Přestože je kádr na první pohled až moc široký, určité mezery stále má. To jasně dokazuje i tříleté čekání na ligový titul.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Trenérovi Jindřichu Trpišovskému experti i fanoušci v minulý letech vyčítali přílišnou rotaci, která ve všech hráčích kádru budila nejistotu. Především v ofenzivě ani nejskalnější příznivci sešívaných nedokázali odhadovat, jaké složení realizační tým zvolí.

Problém, který se stále prohlubuje

Není žádným tajemstvím, že Slavii dlouhodobě chybí křídlo. Klasický tahový hráč se silou v soubojích jeden na jednoho, jakým byl v minulosti třeba Peter Olayinka. Každou sezonu mají sešívaní o takového hráče méně, tento ročník měli už jen jednoho.

V létě 2023 totiž po dlouhé době odešla opora Peter Olayinka a Ewerton byl poslán na hostování. Sešívaní tím ztratili možnost soupeře překvapit individuální kvalitou, jediným typickým křídlem v kádru zbyl Matěj Jurásek.

Ten je klasickým mladým hráčem, který zahraje jeden zápas výborně a další dva zkazí každou druhou akci. Červenobílí mnohokrát nedokázali defenzivu soupeře otevřít, protože jim chyběl jednotlivec, který by udělal něco nadstandardního. Jít do nové sezony se stejným deficitem by byla sebevražda.

Jen Provod nestačí

Při odchodu Nicolae Stancia mnoho fanoušků Slavie tvrdilo, že je na něj Slavia připravena. Dva a půl roku bez Rumuna a také bez mistrovského titulu však ukázaly, že klasická desítka na úrovni Stancia v českém rybníčku rozhodně neplave.

Pravděpodobně jí mohl být Lukáš Provod, kterého však dlouhodobě trápila zranění a až toto jaro se vrací na úroveň výkonů z roku 2021. I s ohledem na jeho zdravotní trable ale jedna desítka nestačí, koneckonců sešívaní na to doplatili ve všech třech předchozích ročnících.

Zbytek kádru Slavie je natolik silný, že investovat veškeré finance na přestupy do křídla a tvořivého záložníka dává smysl. Na stoperech přetlak, to samé na hrotu, na krajích obrany dostatečná konkurence. A brankáře netřeba komentovat.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené