Spojte se s námi


Fotbal

De Bruyne: Konec v reprezentaci? Nerad o tom přemýšlím. Hraju za národní tým už deset let

Belgie po porážce se Slovenskem zvládla duel s Rumunskem a stále drží postupové šance ve svých rukou. Po utkání se k novinářům postavil Kevin De Bruyne a promluvil o možném konci v reprezentaci, který se i vzhledem k jeho věku zkrátka blíží.

Publikováno

dne

Belgie po porážce se Slovenskem zvládla duel s Rumunskem a stále drží postupové šance ve svých rukou. Po utkání se k novinářům postavil Kevin De Bruyne a promluvil o případném konci v reprezentaci, který se i vzhledem k jeho věku zkrátka blíží.

Úvod EURA Belgii hrubě nevyšel. Proti Slovensku přišlo podcenění a trefa Ivana Schranze dostala Red Devils do tlaku. Z toho se tým dostával stěží, ale nakonec dvakrát udeřil.

Bohužel pro Belgičany první trefě Romelu Lukaka předcházel ofsajd a u druhého naopak překážela ruka jeho spoluhráče. Slovensko si tak došlo pro cenné tři body.

Belgie v sobotu v podvečer vyzvala Rumunsko a v zápase byla favoritem. Výkon nebyl zcela ideální, ale vedení svému týmu prvně vystřelil Youri Tielemans a v závěru na něj navázal Kevin De Bruyne.

Záložník Manchesteru City využil dlouhý výkop brankáře a následně překonal Florina Nitu, kterému nedal šanci. Po zápase měl zkušený fotbalista viditelně dobrou náladu.

„Byli už jsme celkem pod tlakem, takže dobře, že jsme se ho tímhle zbavili. Mně stačilo do míče jen šťouchnout,“ řekl De Bruyne pro sociální sítě reprezentace.

Dotaz padl i na jeho případný konec v reprezentaci. Hráči je sice stále jen 32 let, ale před nějakým časem už přiznal, že je delší dobu unavený a náročný program mu nedělá zrovna dvakrát dobře.

„Až tým budu opouštět, bude to hodně záležet na vedení. Myslel jsem to spíš tak, že stále přichází spousta mladých kluků,“ vysvětlil De Bruyne, který ale zřejmě ještě nějaký ten rok vydrží.

„Hraju za národní tým už deset let a můžu se s nimi o své znalosti podělit, ale nepřemýšlel jsem o tom, jestli tady s hraním v reprezentaci skončím. Nerad přemýšlím o tom, kdy skončím, nebo obecně o své budoucnosti,“ dodal.

Zdroj: Livesport zprávy

Reklama

Oblíbené