Spojte se s námi


Fotbal

Bída, zbabělost, nejhorší výkon na Euru! Fanoušci těžce koušou prohru s Portugalskem, jaké jsou jejich reakce?

Nebyl to povedený večer. Český tým totiž v úvodním zápase na letošním mistrovství Evropy podlehl Portugalsku. Samotný výsledek rozhodně nevypadá nikterak tragicky, avšak vskutku velmi špatně vypadala hra Čechů zejména v první půli. Jak na prohru reagují fanoušci?

Publikováno

dne

Nebyl to povedený večer. Český tým totiž v úvodním zápase na letošním mistrovství Evropy podlehl Portugalsku. Samotný výsledek rozhodně nevypadá nikterak tragicky, avšak vskutku velmi špatně vypadala hra Čechů zejména v první půli. Jak na prohru reagují fanoušci?

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Čekalo se víc. Mnohem víc. Byť byli Portugalci jasným papírovým favoritem, tak Češi po většinu zápasu nepředvedli směrem do ofenzivy zhola nic.

Portugalcům hrálo do karet prakticky vše, především tedy co se prvního poločasu týče. Pohyb, odražené míče, celková aktivita i technická vyspělost a v neposlední řadě také statistiky. Napsáno toho bylo o úterním vystoupení českých fotbalistů už mnoho.

Krásně se trefil Lukáš Provod, jehož úspěšný střelecký pokus ale neznamenal zisk žádného bodu. Jindřich Staněk zabránil nejen Cristianu Ronaldo ve skórování v několika velkých šancích, zápas pochopitelně také zhodnotil hlavní kouč národního týmu Ivan Hašek.

Pokud ale píšeme o hodnocení zápasu samotnými činovníky, je zapotřebí se zastavit také u samotných fanoušků. Ti totiž nesou prohru s Portugalskem velmi špatně.

A to ani ne tak kvůli samotnému výsledku, jelikož predikce hovořily už před zápasem poměrně jasně. Co ale příznivci českého fotbalu nemohou překousnout je způsob hry, kterým se česká reprezentace v rámci prvního utkání na Euru prezentovala.

Faktem je, že se ve skupině kromě samotných výsledků hraje také na skóre. Z herního projevu tedy bylo patrné, že se trenérský štáb zřejmě zaměřil na to příliš neinkasovat a případně nějakým způsobem nečekaně skórovat.

Reakce fanoušků

Alespoň takto, dle reakcí na sociálních sítích, chápou hru českého týmu jeho fanoušci. Nutno dodat, tento scénář se nakonec vyplnil, byť se nakonec nejednalo o šťastný konec.

Fanoušci přirovnávají styl hry k Řecku v roce 2004, které nakonec na tehdejším Euru bralo zlato. Jiní sice rozumí tomu, že s hvězdným výběrem Portugalska nešlo hrát otevřený fotbal, na druhou stranu ale tvrdí, že takový beton byl pro oko diváka jednoduše neúnosný.

„Naprostá zbabělost a mentální nastavení nehodné národního týmu. Suverénně nejhorší výkon ze všech týmů v prvním kole. Nezbývá než politovat fanoušky, kteří vážili svůj čas a peníze za cestu,“ píše na sociální síti X René Vojáček.

„Herně to bylo špatné, nekvalitní, bez nápadu a techniky. Ale ve finále je tohle ztráta. Díky Provodovi jsme mohli myslet minimálně na bod. Škoda těch dvou gólů. Tomu se zabránit dalo. Jinak Chytil musí hrát základ příště!“ komentuje další z fanoušků.

„No, chce to jít na Gruzii s naprosto s jiným nastavením a nutnými změnami v sestavě! Doufám, že připo**anost a respekt ze soupeře zmizí a outsiderovi dokážeme, že nepatříme do starého železa. Myslím, že Turecko s Portugalskem rupne, takže nic není ztraceno. Dnes to ale bylo špatné,“ uvedl fanoušek Dave.

„Já jen nerozumím tomu, proč náš hlavní playmaker až do 82. minuty seděl. Barák je jeden z mála, díky komu můžeme s podobnými týmy hrát fotbal a ne jenom tupě bránit,“ píše jeden z dalších příznivců.

Volbě některých hráčů do sestavy nerozuměla řada fanoušků, když trenér Ivan Hašek nechal sedět právě kreativního Antonína Baráka, Adama Hložka nebo rychlého a na míči silného Mojmíra Chytila. Fanouškům je také líto Robin Hranáč, který kromě vlastního gólu zaznamenal skvělý zápas.

V komentářích pod výše uvedeným příspěvkem reprezentace se každopádně ozývají hesla jako nuda, bída, šeď nebo tragédie. Fanoušci také kritizovali rozhodčího, který před gólem Portugalců neodpískal faul na Davida Douděru.

Zdroj: EURO 2024, Česká fotbalová reprezentace – X

Reklama

Oblíbené