Spojte se s námi


Tenis

VIDEO: Raonic překonal rekord v počtu es. V této hře ale strefil i to co ani nechtěl

Minulý týden se vrátil na tenisové kurty a už přepisuje tenisové rekordy. Milos Raonic překonal v Queens Clubu rekord v počtu es za zápas. V této hře strefoval doslova všechno.

Publikováno

dne

Minulý týden se vrátil na tenisové kurty a už přepisuje tenisové rekordy. Milos Raonic překonal v Queens Clubu rekord v počtu es za zápas. V této hře strefoval doslova všechno.

Raonic a jeho návrat

Nebýt jeho zdravotních potíží, rozhodně by se o něm mluvil více. Přesto není bývalý hráč číslo tři ATP Milos Raonic neznámým hráčem.

Před týdnem se po delší odmlce vrátil do turnajového kolotoče v nizozemském ´s-Hertogenboschi a rozhodně nezklamal. Na úvod travnaté části sezony prošel do čtvrtfinále, kde skončil na raketě turnajové jedničky a pozdějšího šampiona De Minaura.

Tradiční povrch vyhovuje hře kanadského hráče. Raonic má vše postaveno na dělovém servise což potvrdil i v pondělním utkání na prestižním turnaji v Queens Clubu.

Rekordní zápas

Vrchol této části sezony v podobě Wimbledonu se rychle blíží. Turnaj v londýnském Queens Clubu je považován za nekvalitnější přípravu na něj.

Kanaďan zde v prvním kole narazil na domácího tenistu Norrieho a dokázal, že podání už mu funguje velice dobře. V toto gamu Raonic svého soupeře díky servisu nepustil vůbec do hry. Kanaďan v něm strefil všechno a také všechny okolo.

V tomto důležitém bodě Raonic zůstal ve hře. Čistou hrou srovnal na 5:5. První set ale v závěru ztratil, když na domácího tenistu nestačil v tiebreaku. Nicméně, byl to právě on, kdo se radoval nakonec. Třísetovou bitvu vyhrál 6:7, 6:3, 7:6 a zaznamenal 47 es.

Kromě postupu do druhého kole v Queens Clubu se tak zapsal do historie. Více přímých bodů z podání v zápase na dva vítězné sety doposud nikdo nezaznamenal.

Velká konkurence

Turnaj v Queens Clubu je generálkou na Wimbledon jaksepatří. Loňský triumf zde obhajuje Alcaraz, skvěle začal Bulhar Dimitrov a Raonic se může dočkat také odvety s De Minaurem.

Vysoko nasazeného soupeře může potkat už ve druhém kole. Rodák z Černé Hory totiž narazí na vítěze utkání Daniel – Fritz. Druhý jmenovaný tenista je v Londýně turnajovou čtyřkou.

Raonic má ale šanci proti každému. Jak neskutečně silnou zbraň má ve svém servise, už všem zase pořádně připomněl.

Zdroj: ATP, X

Reklama

Oblíbené