Spojte se s námi


Fotbal

Nejmladší hráči v nominaci na EURO. Ve skupině E nechybí fotbalista roku

Kromě zkušených hráčů se do konečných nominací jednotlivých týmů pro fotbalové mistrovství Evropy dostala také řada mladíků. Jak jsou na tom vůbec ti nejmladší v základní skupině E?

Publikováno

dne

Kromě zkušených hráčů se do konečných nominací jednotlivých týmů pro fotbalové mistrovství Evropy dostala také řada mladíků. Jak jsou na tom vůbec ti nejmladší v základní skupině E?

Pro nové hráče 200 Kč zdarma

K tomu vstupní bonus až 2 000 Kč

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Belgie – Arthur Vermeeren – 19 let

V roce 2018 zamířil jako volný hráč do akademie Antwerp. Během let se zde vypracoval ve velice zajímavého záložníka, který se také dokázal skvěle zabydlet v základní sestavě prvního týmu. V součtu zde odehrál dvaasedmdesát utkání ve kterých vstřelil tři branky a přidal osm asistencí.

Jeho potenciálu si v letošním roce všimlo vedení Atletika Madrid a s hráčem se domluvilo na podpisu smlouvy až do roku 2027. Ve Španělsku od té doby zasáhl do pěti utkání La Ligy.

Rumunsko – Radu Drăgușin – 22 let

V Rumunsku je považován za jednoho z největších talentů v novodobé historii. Jeho příznivci od něj očekávají fantastické výkony, které by jej v kariéře dokázaly posunout ještě dál. I tak toho ale ve svých dvaadvaceti letech prošel již spoustu.

Získal jej Juventus, v jehož barvách prošel mládežnickými výběry. Hostoval v Salernitaně, Sampdorii a Janově. Právě poslední uvedený celek jej v roce 2022 přivedl na trvalý přestup, za který zaplatil skoro deset milionů eur.

V roce 2023 byl v Rumunsku zvolen fotbalistou roku a jeho cenovka letěla vzhůru. V lednu letošního roku přestoupil do Tottenhamu, za který si připsal také už pět startů v Premier League. Transfermarkt aktuálně stanovil jeho cenovku na pětadvacet milionů eur.

Slovensko – Leo Sauer – 18 let

Další z hráčů, do kterého nejen slovenská fotbalová reprezentace vkládá velké naděje pro budoucí turnaje. Osmnáctiletý Sauer s fotbalem začínal ve Slovanu Bratislava. Následně zamířil do Žiliny, kde okusil mimo jiné také juniorskou Ligu mistrů. Před dvěma lety po něm sáhl nizozemský Feyenoord.

Nejprve zde působil formou hostování, ale následně přestoupil natrvalo. Na kontě má přes padesát odehraných zápasů, přičemž hned patnáct z nich v dresu prvního týmu.

Slovensko –Georgiy Sudakov – 21 let

Celou svojí dosavadní kariéru tráví prozatím v barvách Šachtaru Donětsk. Není tak divu, že zde už překonal hranici 100 odehraných zápasů. V nich se z pozice záložníka jednadvacetkrát střelecky prosadil.

Při své premiéře na šampionátu byl v základní sestavě a odehrál třiaosmdesát minut. Není vyloučeno, že po turnaji bude pokukovat po novém angažmá.

Zdroj: UEFA, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené