Spojte se s námi


Fotbal

VIDEO: Manželce jsem řekl, že to bude remíza, já přijdu na hřiště a rozhodnu. Nizozemský hrdina Weghorst předpověděl svůj gól

Předpověděl svůj gól. Nizozemec Weghorst řekl před zápasem manželce, že utkání s Polskem rozhodne poté, co přijde na hřiště za remízového stavu. Jak řekl, tak se i stalo. Nizozemsko nakonec po obratu porazilo Poláky 2:1.

Publikováno

dne

Předpověděl svůj gól. Nizozemec Weghorst řekl před zápasem manželce, že utkání s Polskem rozhodne poté, co přijde na hřiště za remízového stavu. Jak řekl, tak se i stalo. Nizozemsko nakonec po obratu porazilo Poláky 2:1.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Pro Oranjes se ale tři body nerodily vůbec jednoduše. V 16. minutě se totiž prosadil forvard Antalyasporu Adam Buksa a Poláci měli i další šance. Nakonec se ale projevila vyhlášená nizozemská ofenzivní škola.

„Někdy to prostě cítíte. Ráno jsem řekl manželce, že přijdu dvacet minut před koncem zápasu na hřiště, bude to remíza a já utkání rozhodnu. Někdy to prostě cítíš, jsem opravdu šťastný a hrdý,“ cituje web UEFA slova nizozemského hrdiny Weghorsta.

Útočník Hoffenheimu, který v jarní části Bundesligy nastupoval společně s Pavlem Kadeřábkem a Davidem Juráskem, svůj gól předpověděl opravdu dokonale. Trenér Koeman ho na plac poslal v 83. minutě a Weghorst za další dvě minuty rozhodl.

Gakpovi k brance pomohla teč Bednarka

„V prvním poločase jsme byli dominantní a hráli jsme lépe než soupeř. Vytvořili jsme si šest nebo sedm opravdu, ale opravdu dobrých šancí. V koncovce ale musíme zachovat větší klid, pak vstřelíme více branek,“ dodal Weghorst.

Po první trefě polského útočníka Buksy srovnal stav ve 29. minutě Cody Gakpo. Ofenzivní univerzál Liverpoolu se prosadil střelou zpoza velkého vápna, kterou ještě tečoval Jan Bednarek. Szczesny neměl nárok.

„Byl to náročný zápas proti těžkému soupeři. Polsko skórovalo jako první a o to byl zápas složitější. Ale vytvořili jsme si spoustu dobrých příležitostí. Jsme tým, který se nikdy nevzdává, navíc máme dobré náhradníky,“ řekl po zápase pětadvacetiletý Gakpo.

Nizozemští střelci se tak skvěle zahřáli na další fázi německého turnaje. Výhra nad Polskem byla přípravou na náročný páteční duel s Francií. Naši severní sousedé hrají ve stejný den s Rakouskem.

Zdroj: ČT Sport, UEFA.com

Reklama

Oblíbené