Spojte se s námi


Bundesliga

Adam Hložek bude na Euru bojovat o nové angažmá. Podle renomovaného novináře může opustit Leverkusen

V uplynulé sezoně působilo v Leverkusenu hned trio z České republiky, v příštím ročníku by v týmu mistrů Německa mohl zbýt jediný legionář. Aktuálně se spekuluje o tom, že by klub mohl opustit také Adam Hložek.

Publikováno

dne

V uplynulé sezoně působilo v Leverkusenu hned trio z České republiky, v příštím ročníku by v týmu mistrů Německa mohl zbýt jediný legionář. Aktuálně se spekuluje o tom, že by klub mohl opustit také Adam Hložek.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Patrik Schick, Adam Hložek i Matěj Kovář měli svůj podíl na nejúspěšnější sezoně v historii Bayeru Leverkusen. Slavili zisk prvního ligového titulu klubové historie, radovali se také z výhry v DFB-Pokalu, dokráčeli i do finále Evropské ligy.

Schick nicméně podstatnou část sezony promarodil, přesto po svém uzdravení navzdory nejisté pozici dokázal být užitečný a dával góly. Hložek toho mnoho neodehrál, přesto i on měl vzhledem ke své minutáži skvělá čísla. Kovář pro změnu chytal zejména v Evropské lize.

Všichni tři pochopitelně jsou členy reprezentace České republiky na EURO 2024. Už v úterý večer je čeká první zápas proti Portugalsku. Kovář zřejmě nenastoupí, Hložek by mohl, jistotu by měl mít Schick. Nicméně není jisté, jak to celé trenér Ivan Hašek poskládá.

Hložek a Schick ale vnímají mistrovství Evropy jako velkou šanci se ukázat a říct si o možný přestup. Schick má 28 let a tuší, že by mohl mít poslední šanci na velký přestup. Alespoň to sám prozradil, byť na nic nehodlá tlačit. V Leverkusenu jej totiž zřejmě čeká boj o místo s Victorem Bonifacem.

Z Leverkusenu by mohl odejít i Adam Hložek

V Německu už se delší dobu spekuluje o tom, že by mohl Adam Hložek opustit Leverkusen. Nejdříve se mluvilo spíše o hostování v jiném z bundesligových klubů, v posledních týdnech se ale čím dál více mluví o přestupu.

Leverkusen by si tak mohl přijít zhruba na 10 milionů eur. Mezi potenciálními zájemci byly zmiňovány kluby jako Lazio či AS Řím, případně Leicester City a Leeds United. Sám rodák z jižní Moravy ale preferuje setrvání v Bundeslize, která mu přijde typologicky nejzajímavější.

Nyní o jeho budoucnosti spekuluje renomovaný novinář Fabrizio Romano. „Adam Hložek může opustit v létě Leverkusen. O všem se bude jednat po Euru. Hráč potřebuje více času na hřišti a Leverkusen by na jeho přestupu mohl vydělat,“ napsal na sociální síti X.

„Pro každého fotbalistu, co hraje na Euru, je to možnost se zviditelnit. Vnímám to tak samozřejmě i já. Euro bude hodně sledované,“ vyjádřil se pro Livesport Adam Hložek.

Zdroj: Fabrizio Romano, Livesport

Reklama

Oblíbené