Spojte se s námi


Fotbal

Ladislav Krejčí: Přestup do Španělska je splnění snu, snad mě Girona posune ještě dál. Na Euru máme jen ty nejvyšší ambice

Ladislav Krejčí stihl ještě v průběhu pátku oficiálně dořešit svůj odchod ze Sparty a je novým hráčem Girony. Nyní se už připravuje s reprezentací České republiky na první zápas na mistrovství Evropy. Přesto je jeho transfer hlavním tématem.

Publikováno

dne

Ladislav Krejčí stihl ještě v průběhu pátku oficiálně dořešit svůj odchod ze Sparty a je novým hráčem Girony. Nyní se už připravuje s reprezentací České republiky na první zápas na mistrovství Evropy. Přesto je jeho transfer hlavním tématem.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Sice se připravuje na mistrovství Evropy, nicméně Ladislav Krejčí je v hledáčku médií zejména kvůli jeho odchodu z pražské Sparty. Odchovanec brněnské Zbrojovky totiž zamířil do Girony, v jejíž historii je nyní nejdražším nákupem.

S katalánským klubem si 25letý fotbalista zahraje Ligu mistrů. Girona totiž skončila v uplynulém ročníku LaLigy na krásném třetím místě. Transfer byl dokončen v pátek, tedy přesně v den, kdy odstartovalo EURO 2024.

Díky tomu má Krejčí čistou hlavu, nemusí řešit svou budoucnost. A je tak spokojený. „Splnění dětského snu. Cíl pro každého, kdo se snaží hrát fotbal a někam se dostat. Sen to ale není poslední. Cíle mám jen ty nejvyšší. Snad mě Girona posune k dalšímu,“ vyjádřil se již bývalý lídr Sparty pro Sport.cz.

Girona o něj opravdu stála. Zaplatila za něj zhruba 12 milionů eur. Jak už navíc bylo zmíněno, odchovanec Zbrojovky si zahraje Ligu mistrů, což byl jeden z důvodů, proč zamířil právě do Katalánska.

Ladislav Krejčí se těší na nové angažmá

„Ligu mistrů bych chtěl zažít. Gironu jsem poslední měsíce sledoval a bylo mi hodně sympatické, jak hraje. Není náhoda, že skončila třetí. S trenérem jsme mluvili o nastavení koncepci, pracují dobře a systémově. Mám z angažmá přirozený a zdravý respekt. Jdu tam s očekáváním, sny a motivací,“ říká Ladislav Krejčí.

V zahraničí se chce naučit novou mentalitu, styl fotbalu, ale zlepšovat se i jako člověk. Zajímavostí však je, že i když se bral jeho odchod ze Sparty jako hotová věc, nic jistého to nebylo. „V hlavě jsem to ale měl. Rozhodovalo se v posledních dnech, kdy všechny strany našly shodu,“ přiznal.

Nyní se ale koncentruje na EURO 2024. Už v úterý večer Česká republika vyzve hvězdami nabité Portugalsko. Bývalý kapitán Sparty ale reprezentaci neodepisuje. Naopak.

„Jako tým máme jen nejvyšší ambice. Kdyby ne, nemělo by cenu do Německa jezdit. V úterý proti Portugalsku budu nastavený, že jdeme vyhrát, a věřím, že stejně tak zbytek týmu. Věřím, že uspějeme týmovostí. Český národ je známý tím, že když semkne, dokáže velké věci. Čekám, že si společně dojdeme za vítězstvím,“ nechal se slyšet Krejčí.

Zdroj: Sport.cz

Reklama

Oblíbené