Spojte se s námi


Tenis

Wimbledon hlásí rekordní finanční dotaci a Britové mají nejmladší jedničku od roku 2009. Vrchol tenisové sezony se blíží

Velký tenisový svátek začne za dva týdny a jedno už je jasné. Více peněz nebylo ve Wimbledonu nikdy ve hře. Domácí fanoušci mají navíc po nějaké době své želízko v ohni. Který hráč si svými výkony říká hlasitě o pozornost?

Publikováno

dne

Velký tenisový svátek začne za dva týdny a jedno už je jasné. Více peněz nebylo ve Wimbledonu nikdy ve hře. Domácí fanoušci mají navíc po nějaké době své želízko v ohni. Který hráč si svými výkony říká hlasitě o pozornost?

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Wimbledon nabízí rekordní dotaci

Legendární Wimbledon je tradičně vrcholem sezony. V pořadí třetí ze čtyř grandslamů na sebe vždy upoutá více pozornosti než jeho konkurenční majory.

Pořadatelé v All England Clubu navíc pro hráče a hráčky připravili rekordní finanční motivaci. Celkové prize money pro třetí grandslam sezony se vyšplhalo na 50 milionů liber.

Oproti loňsku došlo k navýšení částky určené pro účastníky turnaje o více než pět milionů. Vítěz i vítězka dvouhry si na svůj účet připíší více než dva a půl milionů liber.

Z hlediska domácích fanoušků bílého sportu se navíc blýská na časy i v otázce domácího favorita v mužském singlu. Po dlouhé době nebude tím nejnadějnějším hráčem legendární Andy Murray nebo zkušený Cameron Norrie.

Mladá britská krev

Českým příznivcům to jméno není určitě neznámé. Dvadvacetiletý Brit Jack Draper byl protivníkem Jiřího Lehečky ve finále tenisové akce v Adelaide. Český tenista v lednu v Austrálii získal titul.

Draper už zažil porážku ve finále dvakrát, teď ale stojí před třetí šancí získat turnajový titul. Ve Stuttgartu vyřadil i obhájce trofeje Tiafoeho a v neděli se utká o vítězství s italským navrátilcem Berrettinim.

Jednu věc má ale rodák z Londýna už jistou. V novém vydaní žebříčku ATP se stane nejmladší britskou jedničkou od roku 2009.

Draper se navíc bez ohledu na výsledek finále přiblíží třicáté pozici. Je tedy pravděpodobné, že se protlačí mezi nasazené hráče a ve Wimbledonu bude začínat proti přijatelným soupeřům.

Mladý Brit si tak říká o pozornost. Kam až v maximální možné konkurenci na domácí půdě dokráčí, bude velmi zajímavé sledovat.

Zdroje: ATP, X, Tennismajors

Reklama

Oblíbené