Spojte se s námi


Bundesliga

Vystřílí si Patrik Schick na Euru nové angažmá? Možná poslední šance zkusit něco nového, říká český útočník

Životní sezonu sice Patrik Schick neprožil, přesto se mohl radovat ze zisku dvou trofejí a může o sobě říkat, že je německým mistrem. Sám na tom měl svůj podíl. Nyní se ale chce ukázat na mistrovství Evropy a potenciálně si říct o nové angažmá. Alespoň to nastínil.

Publikováno

dne

Životní sezonu sice Patrik Schick neprožil, přesto se mohl radovat ze zisku dvou trofejí a může o sobě říkat, že je německým mistrem. Sám na tom měl svůj podíl. Nyní se ale chce ukázat na mistrovství Evropy a potenciálně si říct o nové angažmá. Alespoň to nastínil.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Patrik Schick je zřejmě jedním z minima hráčů, u nichž je jasno, že by neměli chybět v základní sestavě v prvním utkání České republiky na letošním mistrovství Evropy proti Portugalsku. Když je zdravý, nemá na svém postu konkurenci.

Pro útočnou fázi je klíčovým hráčem. V reprezentačním dresu už nastřílel 19 gólů ve 38 zápasech. Nejvíce zářil právě na posledním Euru. S 5 góly se stal spolu s Cristianem Ronaldem nejlepším střelcem šampionátu.

Právě na tehdejším ME odstartoval jeho životní rok. Následovala totiž sezona, v níž se málem stal nejlepším střelcem v Bundeslize. Ve 27 ligových duelech nasázel 24 branek, k nimž přidal 5 asistencí. Na tento ročník se mu ale nedaří navázat.

Důvodem jsou zdravotní trable. Například podstatnou část uplynulého ročníku promarodil. Jakmile se uzdravil, tak se jasnou útočnou jedničkou Leverkusenu nestal. Musel o místo bojovat. Ostatně konkurence v podobě například Victora Boniface není úplně malá.

Přesto v poslední sezoně stihl naskočit do 33 utkání, v nichž vstřelil 13 gólů a nasbíral 3 asistence. Pomohl tak Leverkusenu k prvnímu titulu v historii, k zisku německého poháru či finálové účasti v Evropské lize.

Co ale bude dál? Není vyloučeno, že by se Schick mohl stěhovat o dům dál. Leverkusen se ostatně přesvědčil, že jeho ofenziva nestojí jen na českém ofenzivním esu. Navíc by na něm mohl poměrně pěkně vydělat.

Vystřílí si Patrik Schick nové angažmá?

Právě po zmíněné životní sezoně už se Patrik Schick dočkal velkých nabídek. Údajně o něj usilovaly velkokluby jako PSG či Barcelona. Přesto zůstal v Leverkusenu. Německý klub nechtěl o jeho prodeji slyšet, podle čehož vypadal kontrakt, který mu nabídl.

„Některé nabídky byly hodně zajímavé, z top evropských klubů. Ale vedení mi dalo jasně najevo, že není šance. Dostal jsem lukrativní smlouvu, tím se mi revanšovali a byli jsme všichni spokojení,“ cituje vyjádření českého útočníka z rozhovoru pro iDNES server inFotbal.cz.

Pokud by se mu vydařilo letošní EURO, mohl by se nabídky z některého velkoklubu dočkat i nyní. Přeci jen má 28 let, je v nejlepším věku, zkušenosti má, góly dává, i když nemá tolik prostoru. A šance na přestup si je Schick dobře vědom.

„Turnaj budou sledovat velké kluby. Třeba mám poslední zajímavou příležitost zkusit něco nového. Ale neupínám se k tomu. Mám výhodu, že chci, ale nemusím. Udělám vše pro to, aby se mi Euro povedlo. To můžu slíbit. Jestli přijde nabídka a jestli ji případně využiju, to se uvidí,“ nechal se slyšet odchovanec pražské Sparty s tím, že dokud nabídka nepřijde, není důvod cokoliv řešit.

Schick si už zahrál mimo Spartu a Leverkusen také za Bohemians, Sampdorii Janov, AS Řím či Lipsko. V Německu má každopádně smlouvu ještě na tři roky. Server Transfermarkt jej nyní oceňuje na 22 milionů eur, nicméně Bayer by za jeho přestup mohl žádat větší sumu.

Zdroj: inFotbal.cz, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené