Spojte se s námi


Chance Liga

Sestra spojila kariéru se Spartou, on se upsal Slavii. Myslel jsem, že je to vtip, prozradil Bužek první reakci na zájem sešívaných

Pražská Slavia v sobotu odpoledne představila novou posilu. Jejím novým hráčem se stává Alexandr Bužek, který s klubem podepsal kontrakt na čtyři roky. Zajímavostí je, že jeho starší sestra spojila většinu své kariéry s pražskou Spartou. I na to reagoval v prvním rozhovoru v novém angažmá.

Publikováno

dne

Pražská Slavia v sobotu odpoledne představila novou posilu. Jejím novým hráčem se stává Alexandr Bužek, který s klubem podepsal kontrakt na čtyři roky. Zajímavostí je, že jeho starší sestra spojila většinu své kariéry s pražskou Spartou. I na to reagoval v prvním rozhovoru v novém angažmá.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Kateřina Bužková patří mezi nejznámější postavy ženského fotbalu v České republice. Je hodně vidět na sociálních sítích. Nemalou část své kariéry spojila s pražskou Spartou, v jejímž dresu slavila tři tituly a čtyři české poháry. Má na kontě i 24 reprezentačních startů.

Ona ale ve 28 letech končí kariéru, zatímco její mladší bratr tu svou teprve naplno startuje. Alexandr Bužek za sebou má první sezonu v dospělém fotbale, absolvoval ji v dresu Zlína, který sestoupil z nejvyšší soutěže.

Právě Bužek ale předváděl solidní výkony a v 19 letech ukázal zajímavý potenciál. Proto nebylo překvapením, že se o něj zajímaly větší kluby. A upsal se hned tomu druhému největšímu, který v České republice máme.

V sobotu odpoledne totiž jeho příchod oznámila Slavia. Ve videu, v němž je přestup oznámen, nechybí narážka právě na spojení jeho sestry Kateřiny se Spartou.

Alexandr Bužek si myslel, že je zájem Slavie vtip

Všeobecně se neočekává, že by měl Alexandr Bužek hned od startu nové sezony bojovat o své místo v A-týmu Slavie. Podobně to vnímá i on sám. Chce nejdříve nasbírat zkušenosti. „Asi to nejdřív bude na hostování v jiném prvoligovém týmu. Po půl roce, roce, bych se rád probojoval do prvního týmu Slavie,“ vyjádřil se pro klubový web.

Přestupu do Edenu si váží. Věří, že mu to otevře nové hranice a že mu to pomůže v kariéře. Už jen tím, že pozná nové hráče a nové lidi. Zprvu však zájmu sešívaných úplně nevěřil.

„Bylo to tak měsíc dva zpátky, myslel jsem si, jestli to není nějaký vtip na mě. Později jsem se dozvídal víc a víc, nakonec to dopadlo. Ale na začátku jsem tomu určitě nevěřil. Beru to jako velkou výzvu, jsem lehce nervózní, to je asi přirozené. Ale jak jsem řekl, moc se těším,“ nechal se slyšet talentovaný záložník.

S konkurencí počítá. Věří ale, že jeho vytrvalost, čtení hry i obětavost by mohly do herního stylu Slavie sedět. Nyní ale ještě emočně zpracovává sestup Zlína, který mimochodem se Slavií v sezoně uhrál jednou remízu. V tu chvíli ale nadějný fotbalista ani nepomýšlel na to, že by za ni mohl někdy hrát, natož pak hned v další sezoně.

Promluvil také o tom, jak přestup vnímá rodina. Jeho otec hrával za Slavii Uherské Hradiště, o sestře sparťance už byla řeč. „Táta byl úplně nadšený. Také tomu nemohl uvěřit. Dodal mi sílu, že to zvládnu. Sestra si samozřejmě neodpustila narážky, ale stejně jako táta mě podpořila,“ uzavřel povídání Bužek.

Zdroj: SK Slavia Praha

Reklama

Oblíbené