Spojte se s námi


Fotbal

Reprezentace se připravuje na Portugalce. Hvězda vedle hvězdy, ale chceme, aby to Ronaldovi trochu zhořklo, říká Chytil

EURO 2024 už odstartovalo a česká fotbalová reprezentace před sebou má první zápas. V úterý uzavře program prvního kola soubojem s Portugalskem. Právě o prvním soupeři na šampionátu promluvil útočník Mojmír Chytil.

Publikováno

dne

EURO 2024 už odstartovalo a česká fotbalová reprezentace před sebou má první zápas. V úterý uzavře program prvního kola soubojem s Portugalskem. Právě o prvním soupeři na šampionátu promluvil útočník Mojmír Chytil.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Fotbalová reprezentace České republiky už je v Hamburku a připravuje se na svůj první zápas na EURO 2024. Ten svede v úterý večer v německém Lipsku, kde se utká se silným Portugalskem.

Hamburk je na severu Německa, čemuž odpovídá i počasí, které není úplně letní. Jak ale říká Mojmír Chytil, na fotbal je to stále v pořádku. Příprava je navíc v plném proudu, takže není nad čím spekulovat.

Svěřenci Ivana Haška budou proti celku z Pyrenejského poloostrova nastupovat jako outsider. Výhra se od nic nečeká. Remíza by byla ideální. Prohra ale nebude zklamáním. Nebude-li vysoká.

Ostatně i sami hráči si uvědomují sílu, kterou Portugalsko má. Minimálně výše zmíněný Chytil nad kádrem prvního soupeře České republiky na šampionátu docela žasl.

Mojmír Chytil promluvil o utkání s Portugalskem

„Hvězda vedle hvězdy,“ hodnotí kádr Portugalska útočník pražské Slavie Mojmír Chytil. „Musíme se a to co nejlépe připravit a podat co nejlepší výkon. Když všichni předvedeme výborný výkon, myslím, že je můžeme potrápit a urvat nějaké body,“ cituje jej ČT Sport.

On sám je fanouškem Lionela Messiho, nicméně uznal i kvality Cristiana Ronalda, největší hvězdy soupeře: „Je to neuvěřitelná kariéra, je jedním z nejlepších hráčů v historii. Těšíme se na to, ale budeme chtít, aby mu to trochu zhořklo.“

Kdo Ronalda v tréninku představoval, to nemohl prozradit. Sám pak ještě netuší, jestli se objeví v základní sestavě reprezentace při prvním utkání. Je ale odhodlaný týmu pomoct, ať už hrát bude, nebo ne.

Mimo to se snaží toho co nejvíce naučit od kolegy Patrika Schicka. „Je to nadstandardní hráč, prokazuje to několikátou sezonu. V Německu vyhrál double, má výborné zakončení, výborný první dotek a neskutečnou levačku,“ chválí Chytil hvězdu Leverkusenu.

Odchovanec Sigmy Olomouc, který za sebou má životní sezonu, pak ocenil i přestup Ladislava Krejčího do Girony, k němuž mu pogratuloval. V rozhovoru pro média také nastínil, že by si přeci jen i někdo ze Slavie mohl svými výkony na Euru mohl říct o přestup do zahraničí. Bude to právě on?

Zdroj: ČT Sport, UEFA, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené