Spojte se s námi


Chance Liga

Sparta hlásí velkou novinu. Klub vyjednává o další náhradě za Priskeho, k dotažení má dojít v nejbližších dnech

Pražská Sparta se příští sezonu ukáže ve zcela novém kabátě. Už ji totiž nepovede Brian Priske, tým se bude navíc muset obejít bez kapitána Ladislava Krejčího. Hlavním koučem bude Lars Friis, nicméně brzy by se měl dočkat zajímavé posily.

Publikováno

dne

Pražská Sparta se příští sezonu ukáže ve zcela novém kabátě. Už ji totiž nepovede Brian Priske, tým se bude navíc muset obejít bez kapitána Ladislava Krejčího. Hlavním koučem bude Lars Friis, nicméně brzy by se měl dočkat zajímavé posily.

300 Kč + až 50.000 Kč od Fortuny

Za kolik si zahraješ tolik dostaneš

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Brian Priske už je oficiálně ve Feyenoordu a jeho nástupcem se v roli hlavního trenéra na Letné stal dosud asistent Lars Friis. Ostatně právě on s Priskem pomohl k tomu, aby se Sparta stala českým mistrem v posledních dvou sezonách a aby získala letos double.

Společně ukončili dlouholeté čekání letenských na trofej a změnili český fotbal. I proto si fanoušci pochvalují, že klub dokázal udržet Friise, který má na co navazovat. Teoreticky to bude znamenat, že se toho možná tolik nebude měnit.

A to i přesto, že tým kromě Priskeho opouští také kapitán Ladislav Krejčí, letitá opora defenzivních řad a lídr, který vkládal do hry letenských srdce. Brněnský odchovanec se pro změnu přesunul do katalánské Girony.

Fanoušci mají pochopitelně obavu, aby Sparta neprodala ještě jiné hráče. Ostatně je o některé z nich velký zájem. Spekuluje se o odchodech Martina Vitíka, Lukáše Haraslína či Veljka Birmančeviče. Klub nicméně uklidňuje své příznivce tím, že prodávat své hvězdy rozhodně nechce.

Naopak. Chce ještě posílit. A to na všech pozicích. Včetně realizačního týmu. Podle toho i koná.

Sparta ohlásila velkou novinku

Aniž by to kdokoliv čekal, oznámila Sparta v sobotu odpoledne velkou novinku. Lars Friis se dočká v realizačním týmu zajímavé posily. Klub totiž jedná o příchodu dánského trenéra Jense Askoua, který byl uvolněn z role hlavního kouče švédského klubu IFK Göteborg.

Švédský celek už oznámil, že Askou míří na Letnou. Sparta ale ještě oficiálně nic nedojednala: „Klub vyjednává o posílení realizačního týmu. V následujících dnech by mělo dojít k finálnímu dotažení všech oficiálních záležitostí.“

Fanoušci Göteborgu z toho nadšení nejsou. Letenští to mají naopak. Askou má teprve 41 let, zaměřuje se na defenzivu. Jako hlavní trenér už vedl Vendsyssel či Tórshavn, s nímž ovládl ligu i pohár na Faerských ostrovech. AC Horsens pak dovedl k vítězství ve druhé dánské lize.

Zdroj: AC Sparta Praha, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené