Spojte se s námi


Fotbal

Tragická novinka. Zemřel černohorský brankář Šarkič, bylo mu pouhých 26 let. Chytal i proti české reprezentaci

Matija Šarkič, který minulou středu ještě odchytal přípravný zápas proti Belgii, zemřel v pouhých 26 letech. O jeho úmrtí v sobotu informoval tým z druhé anglické ligy Milwall, v jehož dresu byl minulou sezónu brankářská jednička.

Publikováno

dne

Matija Šarkič, který minulou středu ještě odchytal přípravný zápas proti Belgii, zemřel v pouhých 26 letech. O jeho úmrtí v sobotu informoval tým z druhé anglické ligy Milwall, v jehož dresu byl minulou sezónu brankářská jednička.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

V sobotu ráno zkolaboval Šarkič ve svém bytě v černohorském letovisku Budva, kde si užíval konec sezóny s přáteli. Jeho život se nepodařilo zachránit ani týmu zdravotníků, který byl zavolán jeho přáteli.

Šarkič svoji kariéru začal v prestižní akademii Anderlechtu. Ještě než si ale připsal start za A-tým, tak přestoupil do Aston Villy. Za její A-tým ale také nic neodehrál. Posléze zamířil na hostování do týmů Wiganu, Stratford United, Havant & Waterlooville, Livingston a Wolves.

Po hostování ve Wolverhamptonu se k Wolves přesunul natrvalo, nicméně ani tam neměl žádnou jistotu a pozici si nevybojoval. Chodil tak hostovat do nižších soutěží. Vyzkoušel to v Shrewsbury, Birminghamu a ve Stoke.

Minulé léto, ale přestoupil do druholigového Milwallu. Odehrál 32 zápasů v lize a udržel v nich 12 čistých kont. Byl jasným číslem jedna a prožil vážně skvělou sezónu. Pomohl Millwallu ke 13. místu.

Za reprezentaci Černé Hory odehrál dohromady 9 zápasů. Minulý rok v červnu dokonce odchytal přípravný zápas proti české reprezentaci. Češi tehdy zvítězili 4:1. Minulou středu odchytal svůj poslední zápas, když proti Belgii sice prohrála Černá Hora 0:2, ale Matija Šarkič byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Rodák z anglického Grimsby za svoji dospělou kariéru dokázal vyhrát třetí nejvyšší anglickou ligu v sezóně 2017/18 s Wiganem Athletic. V této sezóně nastoupil pouze v FA Cupu, ale byl součástí tohoto mistrovského týmu.

Ještě 9. června mohl odehrát také zápas proti Gruzii, soupeři České republiky na EURO 2024, z osobních důvodů se jej neúčastnil.

Zdroje: X, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené