Spojte se s námi


Hokej

Zrádce? Nabídka Sparty byla nejhorší, hájí se po příchodu do Pardubic Smejkal. Co řekl o narážkách bývalých spoluhráčů?

Jiří Smejkal je novým hráčem pardubického Dynama. Transfer ovšem vyvolal velké vášně, zejména mezi příznivci pražské Sparty. A nejen mezi nimi. Na sociálních sítích kolovala také vyjádření či reakce jeho bývalých spoluhráčů. Proč zamířil na východ Čech a co říká na to, jak je jeho krok vnímán?

Publikováno

dne

Jiří Smejkal je novým hráčem pardubického Dynama. Transfer ovšem vyvolal velké vášně, zejména mezi příznivci pražské Sparty. A nejen mezi nimi. Na sociálních sítích kolovala také vyjádření či reakce jeho bývalých spoluhráčů. Proč zamířil na východ Čech a co říká na to, jak je jeho krok vnímán?

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Dynamo Pardubice ve čtvrtek oznámilo velkou posilu. Na východ Čech totiž zamířil útočník Jiří Smejkal, bývalá opora pražské Sparty, která za sebou má povedená angažmá ve Finsku či Švédsku. Poslední sezonu ale strávil v zámoří, připsal si i 20 startů v NHL za Ottawu.

Nyní 26letý hokejista si zahrál také na mistrovstvích světa v letech 2021, 2022 a 2023. Jeho krok ale vyvolal velké vášně mezi fanoušky Sparty. Když z ní totiž v roce 2020 odcházel, říkal, že by se do ní jednoho dne rád vrátil.

Místo návratu ale zamířil právě do Pardubic, které patří v současnosti mezi největší rivaly pražského klubu. Smejkal se Dynamu upsal s jasným cílem. Chce vyhrát Tipsport extraligu, stejně jako celá východočeská metropole.

Fanoušci Sparty jej ale vnímají jako zrádce. Své k tomuto kroku řekli také jeho bývalí spoluhráči Filip Chlapík či Miroslav Forman. Právě první zmíněný označil Formana a Daniela Přibyla k příspěvku svého bývalého spoluhráče na Instagramu s těmito slovy: „Pánové, co mi k tomu řeknete? Upřímně.“

Přibyl se nevyjádřil, nicméně Forman ano. „Já už mu to říkal osobně. Šíleny,“ napsal na Instagramu. Posléze však podotkl, že je Smejkal jedním z nejlepších kluků, se kterými hrál. Fanouškům povolil ho kritizovat. Nicméně je poprosil, aby tak činili slušně.

Smejkal promluvil o urážkách i „zradě“

Sám Jiří Smejkal sice počítal s tím, že sparťanské fanoušky jeho přestup do Pardubic vyvolá různé reakce, přesto jej mrzí, co jsou lidé schopní napsat, aniž by měli vhled do zákulisí.

„Spartě jsem vděčný za to, že jsem tam mohl hokejově dozrát. Mám na to angažmá pěkné vzpomínky, přeju jí vše dobré. Rozhodně se ale necítím jako zrádce. Ve chvíli, kdy jsem se rozhodl pro návrat do Evropy, jsem obdržel mnoho nabídek z elitních lig,“ říká v rozhovoru pro server Hokej.cz.

Jednu nabídku poslala dokonce i Sparta. Ozvala se ale pozdě: „V jiných klubech jsme se už v tu dobu bavili o detailech spolupráce a očekávání. Nechci, aby to vyznělo vůči í nějak zle, ale přišlo mi, že si chtěla udělat pouze alibi před fanoušky. Z hlediska podmínek byla její nabídka jednoznačně nejhorší ze všech, které mi přistály na stole. Nikdo z vedení mi přitom ani nezavolal, což mě překvapilo.“

Smejkal tedy necítil, že by Sparta měla o jeho služby velký zájem. V případě Pardubic tomu bylo naopak. Majitel Petr Dědek, trenér Marek Zadina či Petr Sýkora mu volali několikrát, popsali mu očekávání i plány Dynama. Může se tak těšit na novou výzvu a pardubické fanoušky.

A co říká na slova svých bývalých spoluhráčů? „S klukama mám skvělý vztah, jsme kamarádi. Třeba Míra Forman je jeden z mých nejlepších. Viděli jsme se i v den, kdy byl přestup oznámený. Jeho narážky byly myšlené spíš jako vtip, ale mělo to slušné ohlasy. Volali jsme si, ale jsme zadobře. Byla to nadsázka,“ nechal se slyšet Smejkal.

Zdroj: HC Dynamo Pardubice, Instagram, Hokej.cz

Reklama

Oblíbené