Spojte se s námi


Fotbal

Nejrychlejší gól v historii Albánii na body nestačil. Obhájci titulu z Itálie zápas otočili a vykročili za obhajobou titulu

Přestože Albánci vstřelili vůbec nejrychlejší branku v historii evropských šampionátů, body ze zápasu s Itálií nakonec nebrali žádné. Obhájci titulu totiž do 16. minuty zápas otočili, triumfovali 2:1 a vykročili za obhajobou.

Publikováno

dne

Přestože Albánci vstřelili vůbec nejrychlejší branku v historii evropských šampionátů, body ze zápasu s Itálií nakonec nebrali žádné. Obhájci titulu totiž do 16. minuty zápas otočili, triumfovali 2:1 a vykročili za obhajobou.

Pro nové hráče 200 Kč zdarma

K tomu vstupní bonus až 2 000 Kč

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Slavný stadion v Dortmundu přivítal druhý zápas skupiny B mezi obhájcem titulu z Itálie a Albánií. Oba soupeři nastoupili poté, co v úvodním zápase skupiny Španělsko až nečekaně lehce přehrálo Chorvaty v poměru 3:0.

Kdo se zdržel u občerstvení, musel litovat. Hned v první minutě totiž Dimarco špatně rozehrál autové vhazování, na které nezareagoval Bastoni. Chybu hráčů Interu Milán využil Nedim Bajrami na jehož prudkou ránu neměl Donnarumma nárok. Byl to nejrychlejší gól v historii Eura.

Outsider utkání se ale příliš dlouho z nečekaného vedení neradoval. Po rohovém kopu totiž poslal Lorenzo Pellegrini do vápna krásný míč, který s přehledem proměnil Alessandro Bastoni. V 11. minutě se tak začínalo odznova – 1:1.

Italové si hubenou výhru zkušeně pohlídali

O pět minut později už Italové dokonce vedli. Asani odvrátil na velkém vápně míč pouze k Barellovi a ten ho hned uklidil za záda albánského gólmana. Středopolař Interu si tak do svých statistik připsal už desátou reprezentační branku.

A pro obhájce mohlo být ještě veseleji. Davide Frattesi si totiž naběhl do vápna a vypálil doprostřed brány. Strakosha ale skvělým reflexivním zákrokem vytěsnil balón na tyč. Ještě před poločasem pak albánský gólman vychytal také Scamaccu.

Do druhého poločasu nastoupili také lépe Albánci, ale velkou šanci si opět vypracovali svěřenci Luciana Spallettiho. Scamacca sklepl balón na Chiesu, ale rána útočníka Juventusu skončila vedle levé tyče.

Výsledek si v dalším průběhu utkání už hráči z Apeninského poloostrova i přes závěrečnou šanci Manaje zkušeně pohlídali a zapsali první tři body do tabulky skupiny B. Na cestě za případnou obhajobou to bylo povinné vítězství.

Zdroj: ČT Sport

Reklama

Oblíbené