Spojte se s námi


Bundesliga

Další rána do srdcí fanoušků Borussie. Dortmund po Edinu Terzičovi opouští ikona a klubová legenda

Borussia Dortmund přijde o svou ikonu. Kromě Edina Terziče, který se prostřednictvím videa rozloučil s fanoušky už před několika dny, přichází do srdcí příznivců Borussie další rána. Slavný německý klub na konci června opustí i Mats Hummels.

Publikováno

dne

Borussia Dortmund přijde o svou ikonu. Kromě Edina Terziče, který se prostřednictvím videa rozloučil s fanoušky už před několika dny, přichází do srdcí příznivců Borussie další rána. Slavný německý klub na konci června opustí i Mats Hummels.

350 Kč zdarma s promo kódem: BIGPROMOCZ

dalších 3000Kč za vklad + free spiny

VYUŽÍT PROMO KÓD
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Borussia Dortmund a trenér Edin Terzič se před nedávnem vzájemně dohodli na předčasném ukončení spolupráce a rozhodli se jít každý svou cestou. Nečekané? Ať už ano nebo ne, faktem je, že BVB se teď musí poohlédnout po novém lodivodovi.

„Trenér Terzič vyjádřil přání okamžitě ukončit svou smlouvu s BVB. Po důkladné společné diskuzi vedení klubu souhlasilo a jeho žádosti vyhovělo,“ vysvětlil Dortmund ve svém oficiálním prohlášení.

Tento krok pochopitelně vyvolal mnoho otázek a spekulací ohledně budoucnosti jak klubu, tak samotného trenéra Terziče, který měl u fanoušků velkou podporu.

Na druhou stranu, jedním z důvodu předčasného ukončení spolupráce byly podle německých médií časté spory trenéra s hráči v kabině.

Dortmund přichází o svou ikonu

A i v důsledku toho se s bundesligovým celkem loučí i jeho ikona Mats Hummels. Právě pětatřicetiletý stoper měl mít s koučem Terzičem velký problém. V rozhovoru pro Sport Bild dokonce veřejně zkritizoval jeho taktiku a způsob hry v semifinále Ligy mistrů proti PSG.

Hummelsovi končí smlouva na konci června tohoto roku, přičemž on sám měl zájem o její prodloužení. Ovšem za podmínky, že Terzič klub opustí.

A to se také stalo. Ke překvapení všech to ale neznamená ani setrvání Hummelse. Vedení klubu s ním už prý nadále nepočítá a nový kontrakt mu nenabídne. Hummels si tedy v nadcházejícím letním přestupovém okně může hledat nového zaměstnavatele.

Rodák z Bergisch Gladbachu odehrál ve žlutočerném dresu celkem 508 zápasů, ve kterých zapsal 38 gólů a přidal 23 asistencí. S Dortmundem vybojoval dva mistrovské tituly v sezónách 2010/11 a 2011/12 nebo dvě prvenství v domácím poháru (2011/12 a 2020/21).

Zdroj: Sky Sports, Fabrizio Romano, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené