Spojte se s námi


Chance Liga

Tři tituly a pět pohárů! Slavii opouští velký sběratel trofejí. Za kolik bývalý slovenský reprezentant přestoupí?

Bývalý slovenský reprezentant definitivně opouští pražskou Slavii a přestupuje do zahraničí. Z Edenu přitom odchází s vitrínou plnou trofejí, slavil totiž hned tři tituly a pět pohárových triumfů. Za jakou částku mění dres?

Publikováno

dne

Bývalý slovenský reprezentant definitivně opouští pražskou Slavii a přestupuje do zahraničí. Z Edenu přitom odchází s vitrínou plnou trofejí, slavil totiž hned tři tituly a pět pohárových triumfů. Za jakou částku mění dres?

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Patřil mezi oblíbence trenérského štábu Jindřicha Trpišovského. Přestože Jakuba Hromadu brzdila častá zranění a obří konkurence, ve Slavii zanechal svou stopu. Nyní se podle informací portálu inFotbal.cz natrvalo přesouvá do Rapidu Bukurešť.

Osmadvacetiletý středopolař v rumunské lize už hostoval v jarní části uplynulého ročníku a stihl nastoupit do osmi utkání a zapsat i premiérovou branku. Pomohl tak Rapidu k celkově šestému místu v soutěži, kterou vyhrál městský rival FCSB.

Na hřišti se někdejší slovenský reprezentant, účastník minulého Eura, poskal i s Ermalem Krasniqim, nově hráčem pražské Sparty. Nastupoval také po boku Albiola Rrahmaniho, o kterého mají zájem obě pražská „S“.

Slavia dostane 12,5 milionu korun

„Jsem velmi rád, že zůstávám v Rapidu. Byl to můj cíl. Jsem tady, protože tomuto projektu věřím, věřím Rapidu. Věřím, že společně můžeme být v co nejkratší době nejlepším klubem v Rumunsku,“ cituje inFotbal Hromadova slova po transferu.

Do sešívané kasy přijde z Rumunska půl milionu eur (cca 12,5 milionu korun). Trojnásobný rumunský mistr si důrazného středopolaře pojistil do roku 2027 s nadějí, že mu pomůže vybojovat první mistrovský titul od roku 2003.

Za sedm let odehrál Hromada za Slavii 106 zápasů, vstřelil tři branky a další čtyři připravil spoluhráčům. Přestože málokdy patřil pevně do základní sestavy, má úctyhodnou sbírku trofejí. Třikrát slavil titul, dokonce čtyřikrát pohár a jednou česko-slovenský superpohár.

Eden tak definitivně opouští další pamětník slavného titulového hattricku a velkých pohárových úspěchů. Nezapomeňme také, že jeden ročník si zahrál i za Plzeň.

Zdroj: inFotbal.cz, Transfermarkt

Reklama

Oblíbené