Spojte se s námi


Premier League

West Ham nadělil Newcastlu třígólový debakl a veze do Londýna tři důležité body

Publikováno

dne

Souboj tradičních anglických celků. Straky přivítaly Kladiváře a ti ke svým hostitelům byli velice krutí. Vstřelili totiž Newcastlu tři branky, sami neinksasovali a tak po výhře 3:0 vezou do Londýna velice cenné tři body, které se rozhodně budou hodit.

Utkání začalo v poměrně vysokém tempu a k vidění hned od počátku bylo dost celkem ostrých zákroků. V rukavičkách se tedy zrovna nehrálo. První střela v celém utkání byla rovnou i gólová. V 11. minutě Snodgrass centroval z pravé strany levačkou míč do šestnáctky a nikým nehlídaný Chicharito uklidil míč do sítě. Dúbravka byl bez šance a West Ham šel do vedení 1:0.

Na druhé zakončení v utkání se čekalo do 21. minuty, kdy Ritchie poslal skvělý centr z přímého kopu do vápna a Ayoze Pérez zakončoval hlavou, ale pouze do rukavic gólmana West Hamu. Pérez se zakončení dostal i o pět minut později, opět po centru Ritchieho, tentokráte z rohového kopu. Ale mířil nad branku. Potřetí v řadě se dostal do zakončení Pérez ve 30. minutě po dobré přihrávce Kenedyho, ale z hranice šestnáctky nedokázal trefit bránu a mířil daleko od pravé tyče. Deset minut nato pálil ze střední vzdálenosti Kenedy, ale Fabianski mohl zůstat v klidu, míč letěl mimo. Ještě v nastavení zkoušel po dobrém uvolnění pálit zpoza šestnáctky opět Ayoze Pérez, ale mířil vedle brány.

To však bylo pro první půli vše. Newcastle byl aktivnější a snažil se více vymýšlet, ale nedokázal si vytvořit žádnou stoprocentní šanci, zatímco West Ham proměnil jedinou příležitost, ke které se dostal.

Do druhé půle vstoupil aktivněji Newcastle se snahou co nejdříve srovnat. V 53. minutě se po rohu nebezpečně hlavičkoval Salomon Rondón, ale netrefil se mezi tři tyče. V 58. minutě na druhé straně poslal Felipe Anderson skvělou přihrávkou do gólové šance Chicharita, který tváří v tvář Dúbravkovi trefil pouze boční síť. Jen o pět minut později zase hrozil Newcastle. Fabian Schär se v šestnáctce dostal k míči a tak z úhlu vypálil, ale Fabianski si poradil.

V 63. minutě ale šel West Ham do vedení 2:0. Rice zhruba v půli hřiště nakopl na slepo míč dopředu, přičemž Arnautovič prodloužil hlavou za obranu, kam naběhl Chicharito, který tentokráte Dúbravku dokázal střelou na přední tyč překonat.

Jen čtyři minuty poté mohli Kladiváři přidal další branku. Felipe Anderson šel sám proti Dúbravkovi, ale slovenský gólman ho fantasticky vychytal. O minutu později na druhé straně pálil zpoza vápna Christian Atsu, ale Fabianski míč bez potíží chytil. V 77. minutě měl Newcastle dobrou příležitost díky přímému kopu z dobré pozice, ale Shelvey míč napálil nad bránu. Jen o tři minuty později pálil z hranice vápna Rondón, ale přímo do míst, kde stál gólman West Hamu. V 82. minutě se před vápnem uvolnil Atsu a vypálil levačkou k pravé tyči, ale Fabianski opět zakročil.

Aby toho pro Straky nebylo málo, dostali ještě jeden gól v nastavení. V 93. minutě se dobrou individuální akcí dostal do šance Felipe Anderson a levačkou prostřelil Dúbravku ránou mezi nohy, čímž poslal West Ham do konečného vedení 3:0.

Newcastle hrál, West Ham dával góly. Tak nějak by se dalo celé utkání popsat. Nicméně, Kladiváři měli spoustu náznaků, ale vždy jim chyběl krůček k tomu, aby měli obří šanci. To Straky neměly pořádně ani náznaky větších příležitostí a přestože měly v utkání spoustu střel, k ničemu to nevedlo.

Newcastle 0 : 3 West Ham

Sestavy:

Newcastle: Dúbravka – Manquillo, Schär, Fernandez, Yedlin – Diamé, Ki Sung-yueng – Kenedy (70. Shelvey), Pérez  (78. Joselu), Ritchie (54. Atsu) – Rondón

West Ham: Fabianski – Cresswell (57. Masuaku), Diop, Balbuena, Zabaleta – Snodgrass, Rice, Noble (C)  (85. Wilshere), Anderson – Chicharito, Arnautovič (71. Obiang)

Reklama

Oblíbené