Spojte se s námi


Fotbal

Ibrahimovič potvrdil jméno nového kouče pro AC Milán, nastínil i plány klubu. Po šesti měsících práce mám šedivé vlasy, vtipkuje

Je hotovo. AC Milán má nového trenéra. Oznámil to Zlatan Ibrahimovič na tiskové konferenci, posléze informaci zveřejnil i klub. Švédská legenda promluvila také o své roli i plánech Rossoneri.

Publikováno

dne

Je hotovo. AC Milán má nového trenéra. Oznámil to Zlatan Ibrahimovič na tiskové konferenci, posléze informaci zveřejnil i klub. Švédská legenda promluvila také o své roli i plánech Rossoneri.

Vsaďte si s bonusem a získejte 500 Kč zdarma

Vsadit si
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Největší výzvu v kariéře před sebou má trenér Paulo Fonseca. Ve svých 51 letech se totiž stává lodivodem italského velkoklubu AC Milán. Dosud působil v klubech jako Lille, AS Řím, Šachtar Doněck či FC Porto. Nahradí tak Stefana Pioliho, který s týmem získal jeden titul.

Informaci oznámil jak klub, tak i Zlatan Ibrahimovič na tiskové konferenci. Švédská legenda však nemluvila jen o novém trenérovi, ale také o své roli či ambicích a plánech Rossoneri.

Za zmínku stojí, že přesně není známo, jakou roli má na San Siru donedávna vynikající útočník, nicméně jak se zdá, nemá to lehké. „Po šesti měsících mám šedivé vlasy, což znamená, že hodně pracuji,“ vtipkuje ikona AC Milán.

Do vedení klubu se přidal s tím, že musí dojít k vymyšlení úspěšného projektu. Ibrahimovič ostatně nesnáší prohry, nerad prohrává. A právě onen projekt má na starost on. Jak ale připouští, není to one man show. Pracuje s majitelem a celým vedením klubu.

Ibrahimovič mluví o plánech AC Milán

S příchodem do AC Milán byli spojováni například Julen Lopetegui či Antonio Conte. První jmenovaný se upsal West Hamu, druhý Neapoli. Paulo Fonseca je ale podle všeho tím mužem, kterého Rossoneri hledali.

„Byla to promyšlená volba. Studovali jsme, jak trénuje, jak se připravuje na zápasy. Po pěti letech jsme potřebovali něco nového. Chceme hrát dominantní fotbal. Fonseca je správný muž, věříme v něj,“ nechal se slyšet Ibrahimovič.

„Dalším krokem je posílit tým, abychom byli konkurenceschopnější. Chceme vyhrávat trofeje v Itálii i v Evropě, protože jsme AC Milán. Musíme hrát o trofeje každý rok. AC nejen vyhrává, ale i tvoří historii. Kdo se ke klubu přidá, ten musí mít stejné ambice,“ říká legendární fotbalista.

Budoucnost klubu vidí pozitivně. Ve vedení jsou prý všichni jednotní v tom, že pracují pro klub, ne pro naplnění osobních cílů. Snaží se dělat maximum. I na přestupovém trhu, třebaže Rossoneri nemohou finančně všem konkurovat.

Ibrahimovič pak potěšil fanoušky tím, že AC Milán udrží své hvězdy Thea Hernándeze, Rafaela Leaa či Mikea Maignana. Klub prý nepotřebuje prodávat, navíc může přivádět dobré hráče.

A že vyhrál titul Inter? „Netrpěl jsem kvůli tomu. To dělají loseři. Mluvíte s vítězem, takže Inter nám jen dal energii k tomu, abychom dřeli ještě tvrději,“ uzavřel téma Zlatan.

Zdroj: Football-Italia, AC Milán

Reklama

Oblíbené